Toysdaily 玩具日報

美味的炒冷飯- Revoltech EVA new movie edition

thx大大既圖啊, 一流啊
今次的eva 和 武器 其實十分不錯, 放出來很有氣勢啊~
品質檢控也不是很差, 我買的也沒有問題
頭像被屏蔽
NAKEMAN大大既POST置頂AR~!
恭喜下先~

好毒....
頭像被屏蔽
好掂:$
原文章由 歐比旺.肯諾比 於 28-8-2007 12:31 AM 發表
相好正呀,gdgd

原文章由 ckc52322 於 28-8-2007 12:52 AM 發表
好圖!!好有心機!正!!

多謝欣賞,本來不打算轉貼,
因為自已反複檢察相片,覺得真的很濛湖,
主體不夠清晰。但後來覺得自已太少發言了,
轉貼自已的blog是一個最『快靚正』既方式,
所以最終都發此貼。

原文章由 聶風 於 28-8-2007 12:34 AM 發表
謝謝大大, 好有心機.  我對第一段好有同感.

你也是其中一個受害者嗎?
我花錢在eva上的金錢不算多,
不過說到底我也很佩服gainax的,
可以在沒有新作發表的狀態下,
持續十年去令粉絲們乖乖奉獻…

原文章由 Viper 於 28-8-2007 12:43 AM 發表
:no:
我已經唔想再買山口式o既eva啦
你個post咁毒.....
我以後唔睇你d post!!!:DD:DD
:no::sad:
(....又笑又喊....精神錯亂...:ice:)

請別錯過我的發貼呀…:handshake:
我很少發言的,再錯過的話我就等於沒存在喇…:help:
最後順便翻看我的舊發貼喔…:p

原文章由 MAX 於 28-8-2007 12:43 AM 發表
相片的構圖好正~

多謝max,幫我的貼高亮,並給予分數鼓勵。
(亦多謝Dick哥哥再補加分數及置頂鼓勵:shy:)
我的構圖其實也是參考動畫/漫畫的,
沒有怎樣創作。

原文章由 gA仔 於 28-8-2007 12:51 AM 發表
多謝大大詳盡既報告~
睇完搞到我都有d意欲買返屋企添:shy:
如果買又唔知買唔買埋之前隻2號機好~
真係心亂如麻啦~:)

我認為如果財政無問題的話可以補購舊山口revoltech,
我認為至今每一只都值得儲下。
但如果只想揀來買,我提議等一下,
到第二集新劇場版上影時定必推出新版2號機。

原文章由 SARU 於 28-8-2007 12:52 AM 發表
呢幅好正:shiny:
今月既山口式原本為又再出EVA而諗住可以免疫,但見過實物後都忍唔住買左初號加武器!
我認為就 ...

你喜愛那張圖…因為有 吉沢光正凌波丽坐陣吧?
你的意見也很合理,
我想就算香港有粉絲,
陣容也不及變型金剛的壯大吧…

原文章由 WalkerMachine 於 28-8-2007 01:37 AM 發表
Nakeman大大出鞘了...
看完就對它了解加深,大大的文筆很簡煉。
雖然EVA的覆蓋度不及TF,但我也相信电影上映後又會有很多同好想買回此套玩具,常情而已。

我那有鞘可出呢…步行機器又找我開玩笑…我那具只可說是菜刀吧…
其實我不在狀態喔,寫起來拘緊,沒有往日的幽默(自以為有喔…)
我希望見到eva產品受歡迎,但同時又怕會形成炒風…

原文章由 Tachikoma 於 28-8-2007 02:26 AM 發表
Thx大大的詳細分享及美図:)But I will buy Tamashii Spec:shy:

魂spec嘛?我有買第一只,是一件值得一儲的玩具,
但跟revoltech是兩種不同取向的玩具,
各有所長。

原文章由 原罪 於 28-8-2007 02:30 AM 發表
這次的圖是你有史以來最毒的!!:shiny:(起碼是由我追看你的post開始最毒的)
你很喜歡EVA嗎?怎會影得如此出色?:)
這次真被嚇到了.....這些真是玩具嗎?
無誇張:!你這次做得非常精彩!
多謝好post!:love:

原罪兄~
有無咁誇張架…
不過真係好多謝你支持喔。
我係好鐘意eva,不過唔係超級粉絲,
好多產品我都無買入。
其實如果你覺得今次表現得好,
我想是因為山口的功勞喔,
我沒有花太多心思就可以擺出理想的姿勢,
自然由富動感,而且revoltech ball joint既導入位置越來越好,
已經不用把手腳拆下再插上來擺姿勢了…(玩過舊版就明白我說甚麼。)
但因為多用了夜景背圖,整體構圖很花很濛(再加上我用高清30萬象素拍攝…:cool:)
希望相片不會看壞眼睛吧。

原文章由 fukada 於 28-8-2007 08:11 AM 發表
d相好靚,創意無限呀,好『寶麗萊feel』 ,good~~ :^

寶麗萊feel是用軟件做出來的,
去找google的picasa軟件玩玩看,
會有驚喜。

原文章由 大懶熊貓 於 28-8-2007 11:24 AM 發表
圖片很有動感,非常之好!!
因已有舊初號機及電影版二號機,本人只對零號機有興趣,想請教樓主:
1. 新的機體是否較舊的高大?
2. 零號機可否用火神炮?

多謝欣賞喔。
回答如下:
1) 是大小許的,不過不會太礙眼。
2) 除了膊上的拘束器有關的玩意,所有武器都可互用的。

原文章由 warxv 於 28-8-2007 11:55 AM 發表
精彩的介紹!!
睇法上我跟你頗為接近,玩具本身好玩,枝陽電子炮單純因為新鮮感買下的"擺設\\"算ok,但再睇返公仔嘜個枝真係如你所言太單薄了.....revoltech的質素問題真繼續令人憂慮....

哈…今次前後腳撞咀…
沒法子,原本沒打算放上來的,
不過各有各寫效果也不錯。
因發表時間有別,有持續推廣效果,
想來我們會被人懷疑在『賣廣告』的機會不小喔。

原文章由 黑色三連敗 於 28-8-2007 12:59 PM 發表
靚相,不過pass~~~:DD

噢…不過thanks~~~:):)
頭像被屏蔽
大大你好熱衷買山口式WO,
次次出新野就有好野睇,
:angry:
好似睇緊玩具專門雜誌既評論咁:love:
唔係我吹牛,係真係好似:!
我看之後"撞"的機會仍然很高,因為就算兩隻三一唔撞,不論好壞隻超時空都應該會撞到了.:DD
超時空真係我幾期待的一個系列,當然除了幾隻轉色的例牌作之外,我等緊的是其他配角機.
講返eva之後mine revoltech都係佢地,你又有沒有興趣呢?我有d興趣初號同武器.
原文章由 toy999 於 28-8-2007 02:49 PM 發表
thx大大既圖啊, 一流啊
今次的eva 和 武器 其實十分不錯, 放出來很有氣勢啊~
品質檢控也不是很差, 我買的也沒有問題

對呀,始終是經典,雖然武器已面目全非…
我的QC很差喔,而且都在背後及隱蔽位置,買時無法看到的…可憐…

原文章由 MKLO 於 28-8-2007 04:46 PM 發表
NAKEMAN大大既POST置頂AR~!
恭喜下先~
好毒....

大大你好熱衷買山口式WO,
次次出新野就有好野睇,
:angry:
好似睇緊玩具專門雜誌既評論咁:love:
唔係我吹牛,係真係好似:!

我當然鐘意山口喇…唔止revoltech,其他山口既作品我都有留意架。
不過都唔係次次山口我都會報道既,例如舊劇場版2號機、5號機、水桶三一萬能俠等等…我都無報道。
多謝你鼓勵呀,其實我寫咁多字係咪有人睇既呢…?多數注意力都集中響圖片上…
有時候影一兩張靚相就見到有加分喔…反而花心思寫評論就反應少…

原文章由 MIKHAIL 於 28-8-2007 07:31 PM 發表
好掂:$

多謝鼓勵喔。

原文章由 warxv 於 28-8-2007 11:24 PM 發表
我看之後"撞"的機會仍然很高,因為就算兩隻三一唔撞,不論好壞隻超時空都應該會撞到了.:DD
超時空真係我幾期待的一個系列,當然除了幾隻轉色的例牌作之外,我等緊的是其他配角機.
講返eva之後mine revolt ...

撞硬喇,
超時空係我最鐘意既一套動畫,排頭位呀…
我寫硬架喇,不過希望到時玩具品質好d,我狀態又好d,
咁寫多d好話…呵…

mini eva ,depends呀…
我基本上興趣不大,
但要看過實物及價錢才下結論,
希望唔好有太大重複感覺喇。
前幾日行街見到hcm pro eva,
我終於知道 mini revoltech eva既存在意義喇…
可以用山口既eva + hcm武器/配件 一齊玩… 好似幾正…
原文章由 warxv 於 28-8-2007 11:24 PM 發表
講返eva之後mine revolt ...

我會諗重甲韋基利會用什麼形式推出?
1) 全新原型,外甲不能拆除
2) 用韋基利加上外加裝甲作單品發售
感謝分享!!!:D

看來真的要收一下了!!!:shiny:
頭像被屏蔽
原文章由 SARU 於 29-8-2007 12:34 AM 發表

你有冇睇官圖GA??
三隻都係包武器包裝甲一盒過
very good wor:shy:
原文章由 MKLO 於 29-8-2007 12:52 PM 發表

你有冇睇官圖GA??

唔好意思,可能我表達唔夠清楚,係圖中隻裝甲韋基利~~:shy:
原文章由 nakeman 於 29-8-2007 12:08 AM 發表
mini eva ,depends呀…
我基本上興趣不大,
但要看過實物及價錢才下結論,
希望唔好有太大重複感覺喇。
前幾日行街見到hcm pro eva,
我終於知道 mini revoltech eva既存在意義喇…
可以用山口既eva + hcm武器/配件 一齊玩… 好似幾正…

呢次佢地擺\明吋步不讓,大包圍之外仲係硬碰硬!精彩精彩!!
原文章由 SARU 於 29-8-2007 12:34 AM 發表

原文章由 MKLO 於 29-8-2007 12:52 PM 發表
你有冇睇官圖GA??

原文章由 SARU 於 29-8-2007 03:25 PM 發表
唔好意思,可能我表達唔夠清楚,係圖中隻裝甲韋基利~~:shy:

我估計答案會是(1)
一定會推出(都話我估囉~~),但以山口的性格,
情願放棄變形換裝,都要保留活動性能。
如果兩者兼得當然好,但我想前者機會較大。

原文章由 ~28~ 於 29-8-2007 08:58 AM 發表
感謝分享!!!:D
看來真的要收一下了!!!:shiny:

原文章由 tony1125 於 29-8-2007 01:54 PM 發表
very good wor:shy:

謝謝欣賞。 :)

原文章由 warxv 於 29-8-2007 03:33 PM 發表
呢次佢地擺\\\明吋步不讓,大包圍之外仲係硬碰硬!精彩精彩!!

但市場真的可以容得下這樣大量『相同』產品嘛?
我還未查mini revol既價錢,希望便宜一點,又可以買來玩一下。
頭像被屏蔽
原文章由 SARU 於 29-8-2007 03:25 PM 發表

原來係呢隻,
:Q唔好意思...:unhappy:
最近比山口個隻迷惑左:no: