Toysdaily 玩具日報

查看: 37022|回復: 24

[詢問] Enterbay 1:4 T800 戰損版甩皮

隻戰損版買左幾年,一直無機會開嚟玩,琴晚心血來潮開盒玩,點知發現皮褸甩皮,真係有啲心 up {:1_373:}

請教各位ching 可唔可以去 Enterbay 買返件皮褸?換的話我相信機會好微。如果 Enterbay 無得買,請教有無其他地方買得返件皮褸?有八成似已經好開心,因為小弟唔係完美主義。我係拍賣場同陶陶搵過但無人當配件賣

Many thanks!! :handshake:
聽講原版無戰損版本係牛仔皮,你可以考慮買多隻。

如果款式唔同就唯有買多隻戰損,或等人淨賣件褸

我之前email去EB Hotline,好polite覆左系冇得賣既。我建議不如用真皮獨立出-剩賣outfit.又覆咗会考慮咁。淘宝search过系冇人willing做既(暫時)。我諗唯一可行既系多D人email去EB...希望佢重做一批出來賣。

Thats why I really worry the clothes of HT 1/4 darth vader..............
Damtoys有隻1/4像有件衫
jo2joe 發表於 27-7-2018 01:34 PM
Thats why I really worry the clothes of HT 1/4 darth vader..............

I have the Sideshow Dark Vader. Once I brought it home, I put it on display immediately, the black fabrics don't have issue. I guess it will works on HT as well, hopefully
ob1edwin 發表於 27-7-2018 01:24 PM
我之前email去EB Hotline,好polite覆左系冇得賣既。我建議不如用真皮獨立出-剩賣outfit.又覆咗会考慮咁。淘 ...

Thank you for your information

Let me send an email to EB later, hopefully they can produce the jacket separately
jo2joe 發表於 27-7-2018 01:34 PM

唔知放密封玻璃櫃入面會唔會永遠唔爛
newnov 發表於 28-7-2018 03:28 PM

焗住應該會快死啲,見空氣,經常用仿皮水保養下
之前都問過EB 話停哂產唔會再有得換
佢哋D配件又唔會分開再做再賣...
我隻T-800都係放返入盒算.........................
newnov 發表於 28-7-2018 03:28 PM

焗住一定勁甩皮,反而唔焗會好好多
其實我都好驚Star wars 啲 Boot 同 anakin 件衫.....:cool::unhappy:

睇下catwoman....:no:.....

我寧願佢出硬膠boot....

takeshi 發表於 30-7-2018 11:28 AM
其實我都好驚Star wars 啲 Boot 同 anakin 件衫.....

睇下catwoman.........

只Robocop ED209至經典,第一只出㔾爛頭頂塊克PU皮,点解重出2.0仲要用番類既PU?我真系5明点解?套戲系皮咩?玩具明知会爛但5駛半年就爛皮下。

ob1edwin 發表於 11-4-2019 03:32 PM
https://item.taobao.com/item.htm?spm=a230r.1.14.128.de961bedyUe5wd&id=586225617942&ns=1&abbucket=15# ...

半隻figure咁貴