Toysdaily 玩具日報

[新品消息] FLAME TOYS 鉄機巧 第3彈 Star Saber 史達

anthonylei01 發表於 25-12-2018 09:41 PM
千粉盲? 應該是指我吧

其實千值的定價是高的,但是它是行精品路線,不建議用C/P值去睇它的 product

今年不知不覺間花了過萬在千值練…成為千粉
anthonylei01 發表於 25-12-2018 09:41 PM
千粉盲? 應該是指我吧

其實千值的定價是高的,但是它是行精品路線,不建議用C/P值去睇它的 product

根據過往帖子,bandi出事玩具多數幾頁就完事,而且發生在售後其間;而千記最火討論通常處於預售期間,post長達10多頁。所以誰人炒作,誰人盲撐一目了然。

我之前都發帖講過,千記預訂系統是優秀過bandi很多倍,今時今日評價仍然不變,可能因為咁樣斷左某類人士的財路
kingdavidmufc 發表於 25-12-2018 10:49 PM
想問各大大意見,請問會官網訂連特典(貴啲)定會係其他人地訂方如米青(會平啲但冇特典)?嗰兩個特典值唔 ...

連特典貴100 - 200,建議直接在千值訂,因為一定有保養,街貨有機會是水貨
A12 發表於 26-12-2018 10:48 AM
今年不知不覺間花了過萬在千值練…成為千粉

我比你更嚴重,入了4隻三一,3隻 flame toys,好多隻 re:edit iron man.......
gamelife 發表於 26-12-2018 11:39 AM
根據過往帖子,bandi出事玩具多數幾頁就完事,而且發生在售後其間;而千記最火討論通常處於預售期間,pos ...

千值之前貨量太大,做成好多 figure 要減價清貨..... 最近就冇了呢個情況,幾隻 figure 都只有訂先有
anthonylei01 發表於 26-12-2018 01:16 PM
千值之前貨量太大,做成好多 figure 要減價清貨..... 最近就冇了呢個情況,幾隻 figure 都只有訂先有 ...

而家千記情況所有產品都可以在D4訂,預訂時間足夠,以及一般市民開acc就可以訂到,遠遠優勝於Bandi
好想入番02呀
gamelife 發表於 26-12-2018 01:34 PM
而家千記情況所有產品都可以在D4訂,預訂時間足夠,以及一般市民開acc就可以訂到,遠遠優勝於Bandi ...

這個是 Bandai 的銷售策略,一有限定就會吸引一堆人抄

將會出的 x1 gundam 及 eva-01 都是想給玩家一個冇貨的感覺,要去高追。

好想入番02+1

睇埋DRIFT隻模型版出成點, 希望TARN都會出
anthonylei01 發表於 26-12-2018 03:30 PM
這個是 Bandai 的銷售策略,一有限定就會吸引一堆人抄

將會出的 x1 gundam 及 eva-01 都是想給玩家一個 ...

已經俾所謂飢餓營銷搞到唔想再玩MB
gamelife 發表於 26-12-2018 01:34 PM
而家千記情況所有產品都可以在D4訂,預訂時間足夠,以及一般市民開acc就可以訂到,遠遠優勝於Bandi ...

相反咁講,無人定所以咁容易定。
luciferdark 發表於 26-12-2018 05:24 PM

我寧願MB玩高價路線,錢不是沒有,但不想比左錢出來,仲停留在無事也炒一餐階段。

你定價直接一隻3千/ 4千,我直接buy又唔洗左搵又揾,公司直接賺多D,玩家又買得舒服

完全同意, 我情願俾多少少, 唔好要我係咁F5  發表於 26-12-2018 06:55 PM
luciferdark 發表於 26-12-2018 05:18 PM
好想入番02+1

睇埋DRIFT隻模型版出成點, 希望TARN都會出

我估出 The Fallen 時會再版

希望啦!  發表於 26-12-2018 06:57 PM
luciferdark 發表於 26-12-2018 05:24 PM

可以玩 MB 的,非限定的MB只要大貨推出半年或以上先考慮入手

我先吾相 bandai 有錢吾賺

gamelife 發表於 26-12-2018 05:51 PM
我寧願MB玩高價路線,錢不是沒有,但不想比左錢出來,仲停留在無事也炒一餐階段。

你定價直接一隻3千/ 4 ...

我都十分喜歡千值的銷售模式,pre-order 開一段時間,給真正的玩家買到心個好

但呢個定價吾是一些玩家負擔得來.......