Toysdaily 玩具日報

[新品消息] FLAME TOYS 鉄機巧 第3彈 Star Saber 史達

Pazu 發表於 21-12-2018 05:04 PM
大約幾高? 是否合金骨架?

而家D玩具全部最少千元一隻合金.....

睇佢骨架結構應該同三一皇帝差唔多
但肯定比EX合金好玩
ToyKnife 發表於 21-12-2018 04:59 PM
Vince大,完全明白~! 我十年來買transformer的先決條件就係一定要transfromable,然後當我遇上鉄機巧 01  ...

d 隻原本我好有興趣訂,但暫時黎講,我訂唔落手,因為未知  Victory LEO 賣幾 $ ...
就當佢同價去計 ... 即係要 6K ....
:69:

Right.....I think you should be prepared that they are same price....haha  發表於 21-12-2018 05:33 PM
D4網站已開訂
{:1_377:}{:1_377:}
我對獅王史達既免疫力始終太低。還是乖乖俾錢了
為什麼Drift貴了這麼多!
本想訂史達。錢都準備好晒。當去到睇完實物後、改訂番隻Drift算。
因為我覺得史達和獅王合體後。我下意識好似望住勇者王Final咁。
買佢三千總好過買其他本地公司出既同價位玩具 再者你自己就算有人出白件 你自己執 計哂都唔只三千
Endless 發表於 25-12-2018 03:46 PM
買佢三千總好過買其他本地公司出既同價位玩具 再者你自己就算有人出白件 你自己執 計哂都唔只三千 ...

而家講野要小心D,一陣唔中立就變千粉盲,好似當年紅衞兵年代
gamelife 發表於 25-12-2018 05:20 PM

完全同意, 有時剩係敢睇唔敢回, 講人話都俾人屈係千粉盲, 極無奈。
gamelife 發表於 25-12-2018 05:20 PM

千粉盲? 應該是指我吧 :)

其實千值的定價是高的,但是它是行精品路線,不建議用C/P值去睇它的 product

出貨量不能同其它大廠比,所以售價會比較高
Endless 發表於 25-12-2018 03:46 PM
買佢三千總好過買其他本地公司出既同價位玩具 再者你自己就算有人出白件 你自己執 計哂都唔只三千 ...

同意,flame toys 的設計比千值自己的 product lines 仲要好,所以定價是3千都照訂了
想問各大大意見,請問會官網訂連特典(貴啲)定會係其他人地訂方如米青(會平啲但冇特典)?嗰兩個特典值唔值俾多幾百。

其實可以訂左隻平版先,到出貨時出post 問人有冇願意加錢換貴版未ok law,洗乜煩 呀:67:

其實係咪冇人知Flame toys就係Chemical Attack自己品牌?所有之前佢地為千值同笨大設計嘅都係頂班作品呢:)

flame toys jp blog

又日本千值、奸笑社同Flame Toys都係姐妹公司呢:DD