Toysdaily 玩具日報

武裝神姬 BUSOU SHINKI 討論區

原帖由 y2jx 於 6-3-2008 08:35 PM 發表
第八彈的EX有素體  價錢和第一彈一樣
已經不能在叫EX 應該可獨立出來 

感動, 唔駛另外再搵素體...
[quote]原帖由 y2jx 於 8/3/2008 08:18 PM 發表
頭髮是怎麼作的 [/quote

是 compact doll 的頭:shy: ]
講開素體, 神姬素體既可動能力真係超強, 特別係雙腳, 可以做到橋腳動作, 依樣野連出名可動性高既microman或12吋body都未必做到:71:
原帖由 fallout8 於 9/3/2008 10:41 PM 發表
講開素體, 神姬素體既可動能力真係超強, 特別係雙腳, 可以做到橋腳動作, 依樣野連出名可動性高既microman或12吋body都未必做到:71:

未出figma時, 都好同意, 而且比山口好,起碼沒有一"折""折"的感覺, 而且可動性之高, 麗姐和香姐都要行開, 加上可玩性:handshake: , 最大weakness, 相信是致命的面相, 可能系2036的robot吧, 不過各花入各眼:(

原帖由 KATO 於 9-3-2008 11:09 PM 發表

未出figma時, 都好同意, 而且比山口好,起碼沒有一"折""折"的感覺, 而且可動性之高, 麗姐和香姐都要行開, 加上可玩性:handshake: , 最大weakness, 相信是致命的面相, 可能系2036的robot吧, 不過各花入各眼:(

h ...

figma因為俾人炒貴曬, 所以我冇入, figma既可動性真係甘強嗎:handshake: , 離緊既涼宮一定要買來玩下
原帖由 KATO 於 9-3-2008 11:09 PM 發表

大大你呢隻神姬個面係邊度搵返黎嫁?! 好正呀, 佢本身個款我都唔鍾佢個樣, 換左做第2d樣
原帖由 kyostanley 於 9/3/2008 11:28 PM 發表

大大你呢隻神姬個面係邊度搵返黎嫁?! 好正呀, 佢本身個款我都唔鍾佢個樣, 換左做第2d樣

呢張系轉自其他web-site的,應該系自己上油的:shy:
我都試過玩換頭,比自已油面相更易。

回覆 199# 的文章

ARGEE:74:
個人認為山口式的面相也沒多好 有點呆版 素體更是致命傷 雙手容易掉
mms系列 skygirls的面相不錯 還是覺得figma最好了 若要說缺點就是有點脆弱 和mms一樣
原帖由 chunwai0091 於 7-3-2008 11:41 AM 發表

貓狗當然要買:43:
...

不如大家貼d自家神姬來放毒啦:34:

狗狗相:
原帖由 y2jx 於 10-3-2008 01:13 AM 發表
個人認為山口式的面相也沒多好 有點呆版 素體更是致命傷 雙手容易掉

你是指榎木的 Fraulein (ELF) 系列吧?不是山口呢。
原帖由 nakeman 於 10-3-2008 02:32 AM 發表

你是指榎木的 Fraulein (ELF) 系列吧?不是山口呢。

恩 對的 是榎木的 Fraulein (ELF) 山口式的女仔不多 而且是斜眼娘
榎木做的造型比較適合蘿莉腳色 但ELF選的腳色卻又不是蘿莉 所以個人覺得不好看
原帖由 y2jx 於 10-3-2008 11:22 AM 發表

恩 對的 是榎木的 Fraulein (ELF) 山口式的女仔不多 而且是斜眼娘
榎木做的造型比較適合蘿莉腳色 但ELF選的腳色卻又不是蘿莉 所以個人覺得不好看

榎木造的樣子很萌,我很喜歡,不過可動設計就很一般,ELF素體來得雷聲大雨點少,有點令人失望。
山口造的樣子不可愛,但還是有個性的,以往所造的DOA及天上天下可動盒玩都很讚。
淺井在我心中地位介乎兩之間,我還是最喜愛山口氏的玩具。
想單買一隻鳥型,
各位幫幫手睇下,
有就pm我~
多謝幫忙:64: