Toysdaily 玩具日報

查看: 12881|回復: 9

[新品消息] DAM TOYS 1/4 1986年央視版 齊天大聖 孫悟空 收藏級雕像

作為向經典​​美猴王(六小齡童 - 章金萊)造型致敬產品,服裝採用真實仿真絲綢,布料製作而成,絕對有收藏價值!

部分設計配色使用Inflames Toys 1/6 齊天大聖方案,感謝Inflames Toys的全力支持!

產品詳情:
產品編號:CS002
產品類型:經典系列收藏級雕像
雕像尺寸:25.78”高655mm(總高度)x 12.6”寬320mm(總寬度)x 14.17”深360mm
包裝尺寸: 待定
產品重量:5公斤(11磅)
發售日期:2018年第2季度

產品材質:
1.服飾:刺繡綢緞,布料
2.頭雕、身體、武器:寶麗石、PVC、金屬
3.地台:寶麗石

*原型顯示,最終產品可能略有不同

孫悟空無限LOOP {:1_376:}
神似,睇見回憶馬上返晒黎
dam toys果然犀利,
呢瓣都玩埋晤執輸!!!{:3_139:}
個表情好似有啲......
交叉人 發表於 30-12-2017 11:25 AM
神似,睇見回憶馬上返晒黎

香港未見有地方開訂…
央視版..?
央視版都唔係呢套甲啦..
TRiCKY 發表於 10-1-2018 09:05 AM
央視版..?
央視版都唔係呢套甲啦..

其實咁既...一般講央視版也好.咩版都好啦..大多只係指其頭雕,因為好多廠都會自己另外再設計過套衫或戰甲咁...就例如我頭像呢個關羽咁,都係係頭雕跟足央視版..套衫都係同央視唔同架,但唔會因為咁而話佢唔係央視版架嘛....
elliottlai 發表於 10-1-2018 11:58 AM
其實咁既...一般講央視版也好.咩版都好啦..大多只係指其頭雕,因為好多廠都會自己另外再設計過套衫或戰甲 ...

咁又係嘅..
可能我太想 IT 出真正央視果套甲啦..
依家出咗咁多都係 (差唔多) 同一款甲..
TRiCKY 發表於 11-1-2018 09:14 AM
咁又係嘅..
可能我太想 IT 出真正央視果套甲啦..
依家出咗咁多都係 (差唔多) 同一款甲.. ...

其實又好難怪佢地唔跟足,因為萬一跟到足咩?就肯很有好多師兄會認為套衫唔夠華麗,覺得唔夠靚仔咁架喇...要知道.電視劇中既造型.係會較為貼近現實一D.所以點都會撲素一D寫實一點..需未必真係同真實歷史完全符合.....所以D廠就會取其中庸之道...衫不妨華麗一D..但頭雕就跟央視以滿足大部人既要求咁囉....