Toysdaily 玩具日報

查看: 19313|回復: 24

[活動展覽] 率先同大家分享今年Toy Soul會場焦點!SOAP 1/12 TDK三部曲系列

SOAP Studio 1/12 TDK三部曲系列

BATMAN

西裝版+訓練版 Bruce Wayne

忍者大師Ra's Al Ghul

雙面人 Two Face

護士版Joker

班恩 Bane
同mezco撼過喎

上面大部份都只係開發中 , 未有得賣.. 頭部用3D Scan , 衫/褲/襪 用布料造  發表於 15-12-2017 08:58 AM

:shiny:我期待佢隻BATMAN,西裝版+訓練版Bruce,仲有忍者大師都有興趣
最有興趣就係Liam Neeson
暫時睇落只是一般, 但我會等現貨才決定. 但TDK suit未免也做得太怪了吧...
衣不稱身也不足以形容。
Meczo就五短,呢個就

就咁一隻都5舊幾  發表於 16-12-2017 07:05 PM
Soap終於比到d辦我地睇,雖然唔係隻隻掂,但係有股戰力同mezco競爭下真係開心

忍者大師連訓練版Bruce Wayne一套兩隻要成叉嘢  發表於 16-12-2017 07:03 PM
我覺得bane都唔錯啊!
jeffloh 發表於 15-12-2017 04:34 PM
暫時睇落只是一般, 但我會等現貨才決定. 但TDK suit未免也做得太怪了吧...

會場暫時只有忍者大師+訓練版Bruce Wayne兩師徒哩一Set訂 , 不過要4位數字

幾乎買到Rises版隻1/4 西裝Bruce Wayne..
孫行者 發表於 16-12-2017 07:01 PM
會場暫時只有忍者大師+訓練版Bruce Wayne兩師徒哩一Set訂 , 不過要4位數字

幾乎買到Rises版隻1/4 西裝Br ...

應該係mezco分公司,用來引人地覺得mezco價廉物美
孫行者 發表於 16-12-2017 07:01 PM

幾乎買到Rises版隻1/4 西裝Br ...

咁比又無得比o既. 等於iphoone X都成萬蚊, 夠買一部4K電視了.

不過如果真你比較, 千一蚊2隻我覺得OK, 因為SHF, MAFEX都4百幾一隻, 依家多少少有布衫. 不過好老實講出來的感覺真係麻麻, TDK batman身型比例更加是怪...所以都會等大貨出了才決定. MEZCO我自己都有一兩隻, 玩落都唔錯的.
jeffloh 發表於 16-12-2017 08:17 PM
咁比又無得比o既. 等於iphoone X都成萬蚊, 夠買一部4K電視了.

不過如果真你比較, 千一蚊2隻我覺得OK,  ...

如果6,7 百蚊一隻就還可以

SOAP一隻要$5xx  發表於 16-12-2017 11:47 PM
有啲醜...同埋SOAP宜家成日出貨無期
jeffloh 發表於 16-12-2017 08:17 PM

不過如果真你比較, 千一蚊2隻我覺得OK,  ...

我同你一樣都係打算等大貨出o左再決定,成叉o野訂兩隻真係駁唔過…始終布料衫褲感覺有D臃腫

不過係Toy Soul會場優先預訂兩師徒,會額外送多一個Bruce Wayne 忍者頭+多一把劍(大貨就未必有)
孫行者 發表於 16-12-2017 11:45 PM
我同你一樣都係打算等大貨出o左再決定,成叉o野訂兩隻真係駁唔過…始終布料衫褲感覺有D臃腫

不過係Toy S ...

有特典訂得過,因為其他廠應該唔出忍者大師同訓練版Bruce Wayne