Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 千值練 機甲創世記 MOSPEADA 1/12 裝甲電單車 + 飛機

eddiem249 發表於 20-2-2017 12:17 AM
高達之後興起真實系路線,機設要講求合理,雖然點都係唔多合理。

例如當年常常爭論成架電單車背上身, ...

當然吾係講緊樣樣野都要真實上行得通,完全100%吾理個合理性同疑似真實ge,
駛乜攪甘多base係sense的變位辦來扭去,去將成架電單車背上身?自動散開飛出來用三一可變金屬,星矢甘著上身就得了。
thx 發表於 19-2-2017 11:37 PM
我都吾肯定自己有無目弟過呢套卡通,剩係記得藍色雙手有劍果架好型,出果架先算

我都係想要呢架雙劍,當年megahouse又係出左綠色雙炮先,之後出劍就無買。
我已經有1/10 舊版 TOYNAMI的MOSPAEDER, 如果出埋其他1/10就好了:handshake:

咁多間幫千值設計野,覺得最好一定係t rex,
每次改得黎都依然有特顯原作風格或特徵.
出ironman reedit系列,有幫bandai出robo魂那間,成人改得有d過火....
takeshi 發表於 19-2-2017 11:23 PM
我個人應為某類機設係要有common sense左中....機設並不是純天馬行空的事....

同感,變人形後大家多數唔會有乜意
只要係完全變型就一定買, 出幾多款就買幾多, 之前cm版都有齊, 可惜Beagle版買唔倒, 令次一定唔放過!
vanux 發表於 20-2-2017 05:00 PM
只要係完全變型就一定買, 出幾多款就買幾多, 之前cm版都有齊, 可惜Beagle版買唔倒, 令次一定唔放過!

CM相信已經爆手同腳關節......
cms果隻女體孭電單車己經爆咗足踝關節....:oh:
想問下呢套野 同 zillions white nuts 有冇關連架?
guy_spider 發表於 21-2-2017 10:12 AM
想問下呢套野 同 zillions white nuts 有冇關連架?

無,赤光彈只係SEGA為咗賣光線槍玩具而出玩既產物
guy_spider 發表於 21-2-2017 10:12 AM

沒有關連, 不過動畫都是由龍之子製作
唔該兩位大大~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
純白騎士姬Saber 發表於 21-2-2017 08:37 AM
cms果隻女體孭電單車己經爆咗足踝關節....

我個隻都係爆呢個位..............
馬仔 發表於 19-2-2017 07:43 PM
係喎,人地1/10個隻比例正好多,呢隻有d似小型電單車。

呢隻已經好好多, Megahouse個隻直情係"大人坐小朋友電單車", 完全買唔落手, 呢隻我收貨
如果認真的話, 標題已經串錯MOSPEADA, 令我搜尋唔到呢個POST........