Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 千值練 機甲創世記 MOSPEADA 1/12 裝甲電單車 + 飛機

當知道呢個設計是來自本官方COMPLETE ARTWORK,不是自己老作, 和另一間公司都會出相同比例的MOSPEADA之後
T-REX今次唔出傳統設定, 而是跟本書的封面畫, 其實都算是合理的選擇.
redfish 發表於 19-2-2017 06:47 PM
當知道呢個設計是來自本官方COMPLETE ARTWORK,不是自己老作, 和另一間公司都會出相同比例的MOSPEADA之後
T ...

Yeah, 終於有人正解
mospeada complete artwork
c.ryo 發表於 19-2-2017 06:40 PM
千記就係有佢自家改動先係特色,講真呢隻已經改得好小

明ge....但我係原設控...:DD...
updated
mos1.jpeg mos2.jpeg mos3.jpeg mos4.jpeg
架車睇落好似細架左D....
玩具Joe 發表於 19-2-2017 07:29 PM
架車睇落好似細架左D....

係喎,人地1/10個隻比例正好多,呢隻有d似小型電單車。
tower 發表於 19-2-2017 04:21 PM
前沙板但鑽了一個個孔,想點,完全condom 加多孔,有X用咩!

伝神!而家D設計員其実5明Bike上 ...

係呀!

日本仔係出產國都唔了解有點奇怪,

耐且通常咁加孔係為了通風散熱作用,

但用在前面沙板完全無了工能性,為靚耐靚,

擋唔到沙 水,孔又增加風阻.....
redfish 發表於 19-2-2017 06:47 PM
T ...

其實都一樣,都不是原著,分別不大,

千值都聽聞好多都係日本人設計,未証實,

個人覺得只係出過封面同未出過既分別。
馬仔 發表於 19-2-2017 07:43 PM
係喎,人地1/10個隻比例正好多,呢隻有d似小型電單車。

這架明顯細了,似HONDA 125 szie .....
真心期待,但真心覺得用上布料真係多舊魚。
算係改得幾好, 相比天威.
機械人卡通講common sense。。。:x

我個人應為某類機設係要有common sense左中....機設並不是純天馬行空的事....:67:
我都吾肯定自己有無目弟過呢套卡通,剩係記得藍色雙手有劍果架好型,出果架先算
takeshi 發表於 19-2-2017 11:23 PM
我個人應為某類機設係要有common sense左中....機設並不是純天馬行空的事....

高達之後興起真實系路線,機設要講求合理,雖然點都係唔多合理。

例如當年常常爭論成架電單車背上身,個人仲行唔行得到.....

算,無謂太認真