Toysdaily 玩具日報

查看: 16248|回復: 19

[玩具報告] 【齊人報告+慶新春劇場】SHF龍珠2.0 悟飯 悟空 杜拉格斯 比達 + 神話鳳凰座一輝

新春到之前,SHF 龍珠的悟飯2.0終于發售。一直打算等他出一個4大超級撒亞人報告:$

先來Box Art。懶d,放一起拍照。而悟飯個盒短了一點,可能爲了就啡盒吧。

内盒layout。唔使擺pose,放著齋拍都夠照。

2.0用了新body,新關節令可動度提高,可擺更型的pose。而頭髮和肌肉陰影上色也做得很好。

不過都有sad。悟空右腳踝移位,要從後跟切開、動手術。

杜拉的腳板自動爆裂,AA貼。

悟飯左面有黃油,開油水洗面咯。

玩樂之前,也説説一輝。家裏神話寥寥可數,其中N年前購入的最終青銅聖衣一輝已經出油,趁雞年買款新的replace和應應節咯,Box Art 和 layout,很懷念的開窗盒,方便挑盒順超的才買。

新春外遊,正好可以帶埋這款一輝和龍珠SHF一起遊樂:)

先把山雞變鳳凰~~:*

外游玩樂劇場之 偷雞唔到蝕渣米:p

偷山雞{:1_203:}

哇呀呀呀呀呀呀呀! 轉移? Terminator !?:69:

我是從地獄轉移過來的 鳳凰座一輝{:1_220:}

唔好當我地係流喎!{:1_222:}

落番去地獄啦!!:blame:

看看我最强的小宇宙!!{:1_214:}

小宇宙 打贏 4大超級撒亞人的秘密:x

報告完畢,謝謝觀看玩樂報告,祝各位鷄年萬事如意~~

好抵正喎,謝美圖分享。QC真係麻麻地喎。另外比達的幾個髮型有啲兒難看。其他幾角出得幾有動畫feel. 好欣賞師兄的構圖同漫畫製作
Thanks pics pal, 龍珠隔太奈先出……依家笨大出星戰同美國英雄玩具多,龍珠打入冷宫,天津飯,亞樂無左消息……希望唔好似布歐咁失跡啦……

隻悟飯等好天再幫佢滲血加D傷先似電視入面咁。
新年快樂.{:1_239:}
龍珠我都等緊天津飯.
Where is Piccolo?
stockholder 發表於 30-1-2017 11:45 PM
好抵正喎,謝美圖分享。QC真係麻麻地喎。另外比達的幾個髮型有啲兒難看。其他幾角出得幾有動畫feel.  ...

比達掃把頭比ver1.0更大把咯。

另外,悟飯腳眼關機做得唔好,對魔童鞋頂住可動的角度。。。
taken 發表於 31-1-2017 01:34 AM
Thanks pics pal, 龍珠隔太奈先出……依家笨大出星戰同美國英雄玩具多,龍珠打入冷宫,天津飯,亞樂 ...

布歐咁耐都唔出,擺明系bandai策略。或者留翻做業績,或者留翻SHF ver 3.0。。。反正秘密武器,時機一到一次過收割玩家。

Gundam6j 發表於 31-1-2017 03:31 AM
新年快樂.
龍珠我都等緊天津飯.

天津飯、可能留翻跟小童版悟空一起出。。。。。。。

Piccolo跟其他SHF都在拿米星過年~~~:34:
好正的post,謝謝分享,期待悟空斯路時期出ver2
支持正POST, 更羨慕外遊...............{:1_203:}
love your post!! happy new year
Very good report and photos.  Support!!!
Photos taking with passion!{:1_235:}
dmaj7 發表於 1-2-2017 12:30 AM
好正的post,謝謝分享,期待悟空斯路時期出ver2

謝支持。悟空飽了,我期待出其他冇出過的角色。