Toysdaily 玩具日報

查看: 12673|回復: 23

[玩具攝影] 【遲來的2016年玩具捕獲報告】

賣身工作忙忙碌碌又一年,唔買玩具,真係會心理不平衡。唔寫報告對唔住d玩具,最後都堅持寫完三個老餅合金的玩具報告,發完這2016總結篇,就應該有排休筆了。跟以前一樣,一圖總結2016全年入手物:

年中有段時間無聊手痕,買了一堆hero lego人仔、figure和SHF(上圖衹有玩具外盒照片的,figure都待在盒中等運到,相片都冇乜拍)。而最開心能新買或後追回番了不少老餅動畫機械人,算是比較滿足充實的一年。

勇者雷登、Giant Robo、VF-1S、Astranagant,都是啟蒙我落玩具坑的game SRW Alpha裏面出場的機體:handshake:

CMS宇宙戰士Baldios,首次自己改色:80:

引發全城話題/贊美批評/等靚價 的壓軸大物 Soul of Chogokin 百獸王:x

發售了那麽多年,終于接高迪安回家:$

今年最愛囡囡,太引人犯罪,收床下底了(唯有偷圖)::p

展望2017年,除了幾款figma/SHF一定會買以外(亂馬天道茜、悟飯、FateGO Shielder、憑物語斧乃木余接),此刻冇啱自己心水的機械人計劃發售,慘無人道。希望2017年像2016年那樣,Bandai突然公佈推出大物,并快速上市:*

往年總結:
2015年

2014年

2013年

2012年

2011年

2010年

2009年

2008年及之前年度

入黎支持gazza兄…:78:
Thanks pics pal, 新一年期待R魂更多UC MSV同一年戰爭 anime series 推出,MR魂出S高達等外傳,KA版出Z系列MS,hi metal R 出埋其他超時空機同太陽之牙,shf 出多D龍珠……不過笨大近期好鬼佬野多……
笨大醒目就出埋超合金魂十五機,光速電神……

SR超合金死死地……唔好再出萬能俠古靈精怪改色……夠了! 出機戰OG機,魔裝機神已經夠。
Only one year of c-hing's collection are more than all of mine.
taken 發表於 15-1-2017 03:51 PM
Thanks pics pal, 新一年期待R魂更多UC MSV同一年戰爭 anime series 推出,MR魂出S高達等外傳,KA版出Z系列 ...

Gundam玩具來說,我只喜歡一年戰爭,Z/ZZ都勉強可以。我冇位,如果唔係一早買咗R魂。
taken 發表於 15-1-2017 03:58 PM
笨大醒目就出埋超合金魂十五機,光速電神……

SR超合金死死地……唔好再出萬能俠古靈精怪改色……夠了! ...

兩款出我都應該會買:$。15機我感覺不大,反而對光速電神有感覺,除了扭蛋玩具,加上卡通中文op,容易留下回憶(唔記得15機有冇香港播): “”……神速 電光 戰意決勝無遲疑,虔誠求上主 自衛者 今雪恥。”:he:

謝咪兄支持啊:77:         
支持師兄.
期待師兄今年嘅玩具報告分享.
gazza1211 發表於 15-1-2017 11:14 PM
兩款出我都應該會買。15機我感覺不大,反而對光速電神有感覺,除了扭蛋玩具,加上卡通中文op,容易留下 ...

十五機以前無線播叫機甲艦隊,光速電神就亞視。仲有好多卡通片,三一無敵,電腦戰士,機甲創世紀……笨大肯出就好。已經太多萬能俠,出D新野先得! R魂買一年戰爭都使好多錢……Z,ZZ,其他UC都會入,希望出之前未有機體。
支持,今年有隻DX超力要入..............:)
我也入黎支持gazza兄{:1_221:}{:1_226:}
Gundam6j 發表於 16-1-2017 12:32 AM
支持師兄.
期待師兄今年嘅玩具報告分享.

我都希望出多d報告。。。不過,都要有新玩具才行,暫時未睇到太多有興趣的,有少少興趣的舊物又買少見少。。。。。:(
taken 發表於 16-1-2017 12:51 AM
十五機以前無線播叫機甲艦隊,光速電神就亞視。仲有好多卡通片,三一無敵,電腦戰士,機甲創世紀……笨大 ...

唔記得係咪無線用十五機,跟亞視光速電神 打對臺,所以,衹對光速電神印象比較深。。。。萬能俠真系頂唔順,見到都怕。。。。R魂如果出UC強人(因對强人有特殊感情),我忍唔住要後追全部了。。。
馬仔 發表於 16-1-2017 07:29 AM
支持,今年有隻DX超力要入..............

馬爺就好,你個櫃夠大,可以放得下DX超力!!:$