Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 純回味一下自己2016最喜歡的十大~

2016買左唔小玩具~有好多都令我愛不惜手 SOAP STUDIO 遙控蝙蝠車~THREEZERO 阿當 等等,不過唔計後追如果要數真正2016出的個人挑左以下10件

1)百獸王 情義結 拿上手從開始由獅子形態再到一手一腳合體 咩感覺到番曬黎~咩遲買平幾舊 比我完全無視左 我只想講句I WANT YOU

2)CHAPPIE 因為之前睇左套戲 鐘意左LEE個角色,再加上LEE個網上版可以還原番我最想要佢戲中的做型, 想唔比錢都唔得喇

3)之前行開動漫玩具節都有留意到一堆一模多色的文哥(好老實本身對一模多色的東西沒太多興趣,因為架蝙蝠車先留意到LEE間公司

再因為LEE隻色 唔知點解 ~好治癒看起來~再加上佢隻色同LEE間公司個排頭個色係一樣~N種原因之下我決定入左佢~間唔中望下真係有種治癒的感覺

4)BATMAN X JOKER 就係LEE個創意 都值得我KEEP一隻,本身唔係該公司VIP 又抽唔中果300隻之1 本來諗住無緣,點知果過多排收到後補通知 人棄我取HAHA 緣份喇

5)第一版出果時未開始玩HT 難得出合金版 無奶油唔收番隻,結果係十分之滿意 一件件配件武器戰損慢慢裝上去,裝都裝左成粒鐘有多 好耐無禁

6)一隻簡單設計 但又會令你一見喜歡的 haha 比卡比卡比卡超你成功俘虜左我喇~

7)好耐都無買同砌模型喇~買左又即砌的更加小之有小~lee隻1/6白兵 對於我lee d又唔識打磨上色連貼d複雜貼紙都有小小困難的我~簡直係令我重拾對砌模型的快樂

8)輝響曲 哥斯拉1989 完全係童年回憶 又識發光又識叫 完全比我回味番當年睇lee套野時果種感覺~

9)有咩好得過可以帶自己鐘意的電影角色番屋企慢慢J

10)如果遊戲機都算玩具 點可能無LEE隻等到白頭髮都出的FF15

最後2017 祝各位師兄身體健康 玩得HAPPY繼續
重拾對砌模型的快樂 {:1_377:}

any comment of FFXV? good/bad? better/worse than expect? interesting/boring story, side quests?
GOOD review for 2016 toys!
hanghang618 發表於 1-1-2017 01:18 PM
GOOD review for 2016 toys!

thx~:handshake:
ygat2005 發表於 1-1-2017 10:26 AM
重拾對砌模型的快樂

any comment of FFXV? good/bad? better/worse than expect? interesting ...

玩到一半炸~有d重新上路的感覺~轉變得不小haha~