Toysdaily 玩具日報

查看: 6144|回復: 10

[玩具攝影] 今年動漫展唯一收穫! Kingart Ironman Mark 43!!

因為現場有現貨, 所以第一次破例買Kingarts的產品! 第一次買一比九Figure! 感覺有D唔慣! 只係裝電都裝死我! :what:  不過整體成件野都真係好扎實, 好正! 死law! 真係入坑law!  :no:

Ok 啦,手臂都係要小心扭。仲有頭頂粒開關制好易按斷

有時1/12雖然好扭好玩,但係細隻觀賞性及細節比較欠缺,

至於1/6價值較高,多數係觀賞性居多,

所以1/9唔大唔細,可以顧及多些細節,活動性也不差,睇得又玩得,

希望KA繼續努力啦,要改進既地方仍然好多!

ENTERBAY都開始嘗試1/9系列人偶,証明有價有市,有得諗!

頭頂反而我唔太驚,我非常之小心,反而係我好怕會整花,不過擺得動作真係要預左!好彩我花既位置都係裡面,表面見唔到!表面有花就當戰損啦!
其實KA最大問題係無頭雕呢樣野,如果新o個D會包埋應該會更受歡迎!今次我都買左原本for Mark 42o個set頭雕喔!遲D裝埋再影相啦!
比例好過Hottots 1/6, 只是我比較介意佢手臂同身體連接的方式, 一提起手臂就好覺同個身分兩截, 所以平時display唔會向外提起手臂
比例我的確係覺得好過HT,手方面反而我都接受喔!起碼唔會太多虛位!我都幾滿意!
個比例真係好正,因沒玩開1比9而無入。
難得樓主入到心頭好,因為今年動漫真係冇好野⋯⋯:o
其實門市一直有現貨賣
我個時唔過1k先入,比想像中好 無fb既人講到咁差...不過改善地方真係仲有大把
今年動漫節的確唔係太多野買,原本想買既enterbay球星1:9 figure又比想像中差,所以就買呢隻,改善既地方真係好多,例如無頭雕,個腳眼唔係太穩,但係整體都算好唔錯,買左呢隻之後,攪到我心思思想買埋Mark 46,訂我就未必啦,或者到時買現貨啦!