Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] DCC Arkham Knight wave 4 Joker & Harley Quinn

大家好,

今次分享的是最新的Arkham Knight wave 4的joker同Harley Quinn. 本來同一wave還有(我最想要的) poison ivy的, 可惜figure同game一樣, 佢最後都係消失於風中...
另外batman  + AK士兵boxset都cancel埋, 變成成個wave只得返呢2款了同仲未出的batgirl/oracle.

Joker今次唔係game中常出現的造型, 而係batman的回憶內, joker開槍打中Barbara的一幕(參考先漫畫 The Killing Joke)

隻手唔知係咩事, 個joint位好易想甩咁

今隻figure可動性唔錯, 而件衫是軟膠, 同body係兩件parts來的.

Harley Quinn出得唔錯, 感覺上是咁多隻arkham系列的HQ中最靚的一隻. (wave 1果隻就更加...)
而造型是參考返Game Batgirl DLC內的造型

少少不滿的地方係比較難企得穩, 但佢腳底又無開洞比人插base.

謝謝收看
Good review and support.  :)
Nice sharing. :handshake:

小丑幾正,換件衫就變訓練員小丑:DD
謝謝Jeff兄分享! 而家呢啲FIgure我都要係佢哋腳板底自己轉窿...
真係唔明點解唔跟地台, 唔通留係個盒到先至係最好
yy23455699 發表於 2-8-2016 06:39 PM
謝謝Jeff兄分享! 而家呢啲FIgure我都要係佢哋腳板底自己轉窿...
真係唔明點解唔跟地台, 唔 ...

我見佢某d系列腳板有窿, 但呢2隻又無, 都有d怪....
我之前都專登買了佢自己出的DCC base, 想用都用唔到 >.<
期待電影版角色~~~~~~~~~