Toysdaily 玩具日報

查看: 5768|回復: 14

[玩具攝影] Mattel DC Multiverse 自殺小隊batman& Harley Quinn

大家好,
唔講唔覺原來電影好快就上映, 一直以為figure會早過電影出, 但到現在香港還是未有, 於是早排就自己上網訂算了. 同朋友一齊夾埋寄回來.

我成個系列只入batman同埋是但一隻HQ就可以. (SHF HQ我都有訂). mattel某d角色其實整得幾好, 但有d1好樣衰咁, 所以真係要睇佢用唔用心...

先來batman, 基本上跟BvS一樣, 不過多了配件同多個頭換下.

左: SS, 右:BVS

枝槍都幾靚

氧氣罩?

另外仲有飛鏢3個, 同煙霧彈(比了裝甲版batman用), 同"手扣"一個作配件

Harley quinn:
之前都唔知有咁多版本, 見到有就訂. 訂完先知係"有jacket"版本. 唔計個樣其實上色都唔差.

謝謝收看~~
thanks for sharing!:78:
以前覺得美玩梗係買返美國公司出o既玩具先有味道
但見到Mattel隻HQ...我有時覺得俾多少少錢買SHF 或 Medicom細比例果隻會好d...
廿一月 發表於 26-7-2016 09:29 AM
但見到Mattel隻HQ...我有時覺得俾多少少錢買SHF 或 Medic ...

美廠做漫畫版造型較好
如果傾向真人的電影版,日廠就做得似d (個樣)
edmondphk 發表於 26-7-2016 10:45 AM
美廠做漫畫版造型較好

日廠宜家點止樣。身型比例都完勝la
美廠有BAF殺手簡,如果唔係一早被日廠收皮。:!
edmondphk 發表於 26-7-2016 10:45 AM
美廠做漫畫版造型較好

我自己都係多儲漫畫造型, 所以美廠的比較多. 日廠唔係唔喜歡, 只係唔合眼緣, 加上定價是美廠的double.

其實我又無太過去區分日廠/美廠, 總之買野都係睇幾個原則: 自己是否喜歡, 價錢是否合理, 是否短時間內可以到手定要等好耐先至有?

我自己一向唔太喜歡訂玩具, 因為等到佢出可能心態上已經無o左期待了. 6吋figure我又唔會要求太高的像真度, 基本上"好玩, 夠玩" 就可以. 如果要似足真人倒不如玩12吋的更好. 我都好少講"一定要買美系定日系", 始終人人價值觀不同, 各花入各眼, 加上錢係自己的, 鍾意買咩唔洗同其他人交待吧~~(俗d講: 我鍾意買咩咪買咩呀, 你理得我? XD)  

SHF HQ我都有訂, 不過正路要12月先出, 到時電影已經做完4個月, 是否依然好期待的figure就到時先知了.

killerkat 發表於 26-7-2016 10:58 AM
日廠宜家點止樣。身型比例都完勝la

未必,有d日廠改哂身型 (修哂身, 或者外國人變亞州人身型)
[size=44.2983px]自己鍾意就得!蝙蝠俠頭罩今次無咗奇怪紋理,氧氣罩應該又要避免小丑放毒氣:DD
廿一月 發表於 26-7-2016 09:29 AM
但見到Mattel隻HQ...我有時覺得俾多少少錢買SHF 或 Medic ...

ChrisLamXYZ 發表於 26-7-2016 02:07 PM
自己鍾意就得!蝙蝠俠頭罩今次無咗奇怪紋理,氧氣罩應該又要避免小丑放毒氣

好似係潛水, 因為trailer見佢有跳海鏡頭(救harley?)
jeffloh 發表於 26-7-2016 09:33 PM
好似係潛水, 因為trailer見佢有跳海鏡頭(救harley?)

等套戲上就知,感覺蝙蝠俠唔似會隨身帶住個類似N95豬鼻面罩!

希望今次唔會剪到變差評:DD
ChrisLamXYZ 發表於 26-7-2016 10:05 PM
等套戲上就知,感覺蝙蝠俠唔似會隨身帶住個類似N95豬鼻面罩!

希望今次唔會剪到變差評

佢條belt咩都拎到出來~~:x
隻豬咀batman唔錯

佢又會唔會好似HT咁出埋小丑版batman:58:
driftchu 發表於 27-7-2016 12:14 PM
隻豬咀batman唔錯

佢又會唔會好似HT咁出埋小丑版batman

都無諗到咁長遠, 佢如果會出enchantress已經好好了~~ XD