Toysdaily 玩具日報

[活動展覽] Darknight報告Dark Knight: 又一城Dawn of Justice Batman展

我都有少少十五十六 想想地放左只原色ARMOR BAT...主要係無位放...
darknight 發表於 14-3-2016 10:50 PM
好忍倒手~~~~ 我都要學下~! 加油

哈哈講真有幾難姐, 只係玩具一件, 唔玩有咩所謂~~ 加上近年來心態的改變, 以前覺得無咩人玩HT, 自己玩就有d"威", 不過依家周街都玩HT又好似無咩特別咁~ 更易"放棄"~ XD

不過我自己認為負擔得起的話, 想玩就玩啦. 一個人點都要有d興趣o既~
jeffloh 發表於 15-3-2016 09:57 AM
哈哈講真有幾難姐, 只係玩具一件, 唔玩有咩所謂~~ 加上近年來心態的改變, 以前覺得無咩人玩HT, 自己玩就 ...

同意呢.....! !!!!!!!!!!!!!!!!!
keishu 發表於 15-3-2016 09:15 AM
我都有少少十五十六 想想地放左只原色ARMOR BAT...主要係無位放...

原色有原色品味.

黑色始終無係套戲出現過. 但就好MATCH BATMAN原本個感覺. 魚與熊掌呢
jeffloh 發表於 14-3-2016 02:08 PM
我2隻都有訂, 我望過sample又覺得OK所以照訂. balck chrome版有得訂就照訂o左先無壞咁啦. 如無意外2隻都 ...

師兄如果最終真係唔要black chrome,我願意接手呀
其實唔係貪佢特別版,只係因為,我覺得black chrome幾靚
hongkongdisney 發表於 15-3-2016 10:25 AM
師兄如果最終真係唔要black chrome,我願意接手呀
其實唔係貪佢特別版,只係因為,我覺得black chrome幾靚

唔好意思要令你失望了. 因為我唔認識你, 唔知你會唔會用來轉手賣比其他人. 所以我都只會幫自己朋友, 起碼同佢地認識多年都好熟, 知道邊d人真係會開盒來玩. 當然我唔係指你一定係炒家, 只係我自己真係讓比人都唔想end up變相做o左炒賣. 因此我只會幫自己熟悉的人咁啦.
darknight 發表於 14-3-2016 07:49 PM
我今年O既願望, 完曬啲單就同HT分手... 雖然講左幾年....

強迫自己完全放棄唔玩其實係好辛苦,始終人係要有嗜好興趣。而且亦都好困難,不如玩少啲又或者狠心將一啲以前放埋一邊唔會再玩嘅放賣出去。
近兩年我都係咁做。我2008年開始玩1:6 figure,至於Hottoys真係冇入咁多了⋯一來越來越貴(當然我明白手工物料成本會上升)、同埋人大左對追求玩意呢啲嘢冇以前咁執着。買唔到留返個錢傍身總會有用!
呢款黑色限量版Armored batman 我都有訂,至於會否自keep就到時先算,反正當初vip可以訂先。如果身邊有相熟朋友真心想要咪讓俾佢。

我都想住玩埋手頭上十零張HT 單就過檔玩 comicave, 夠 detail 又細隻 d,易擺位!
2littlemoney 發表於 15-3-2016 03:14 PM
我都想住玩埋手頭上十零張HT 單就過檔玩 comicave, 夠 detail 又細隻 d,易擺位!

有幾細隻? 9"??????????????????????
darknight 發表於 15-3-2016 10:40 PM
有幾細隻? 9"??????????????????????

comicave是1:12, 即係6吋(當然hulkbuster果d會高過6吋), KA先係9吋. 其實我對comicave 出BvS系列都有興趣, 不過自上次個專訪之後, 佢都完全無聲氣話會開訂, 所以最後都係訂了mezco, 至少知道7,8月派貨(如果無delay).
jeffloh 發表於 15-3-2016 11:21 AM
唔好意思要令你失望了. 因為我唔認識你, 唔知你會唔會用來轉手賣比其他人. 所以我都只會幫自己朋友, 起碼 ...

明白呀,但如果你有一日改變心意,可以話我知
其實我都心思思諗緊,定係訂普通版算:ice:
但我聽有D老手話,呢隻未必炒得起,可以試下等現貨,可能仲平D:no:
hongkongdisney 發表於 16-3-2016 10:40 AM
明白呀,但如果你有一日改變心意,可以話我知
其實我都心思思諗緊,定係訂普通版算
但我聽有D老手話, ...

希望你最終都買到啦~~

ps: 其實我多數會自己keep, 除非有人出一萬蚊買咁我當然"lur飯應"啦哈哈~XD (不過唔會有人咁傻吧~) 只係如果有朋友真係想要而又唔係用來炒都原價會讓比佢.(當然屈佢請食飯果d走唔甩啦)
jeffloh 發表於 16-3-2016 09:02 AM
comicave是1:12, 即係6吋(當然hulkbuster果d會高過6吋), KA先係9吋. 其實我對comicave 出BvS系列都有興趣 ...

邊到有開MEZCO訂? 可否告知~謝
jeffloh 發表於 16-3-2016 11:16 AM
希望你最終都買到啦~~

ps: 其實我多數會自己keep, 除非有人出一萬蚊買咁我當然"lur飯應"啦哈哈~XD (不 ...

師兄係排隊家係vip
vip係咪要入會比會費?
hongkongdisney 發表於 17-3-2016 05:20 PM
師兄係排隊家係vip
vip係咪要入會比會費?

我係舊會員. 好似半年內要買十隻???? 才做vip....

惗返轉頭有啲無謂. secret base o既好似一年抽一次.