Toysdaily 玩具日報

查看: 17011|回復: 17

[活動展覽] 請各會員支持捐出玩具給青年協會屬下的[玩具銀行],幫助窮困家庭兒童擁有他第一件玩具

http://www.tc.ymcahk.org.hk/toy_bank/
頭像被屏蔽
香港太多假窮人令大家有介心,勿見怪。
唔可以非黑即白嘅

一念天堂 一念地獄

可以引導小朋友,明白施對受嘅愛

將來長大,有能力嘅時候

將喜悅同愛 帶比有需要嘅人 :love:
需然捐贈是有條款的,但條款內容沒有要求Ipad或Ps4等的高昂的撦侈品,只是網友自己將圖片加入去,怎麼你們很多位的留言,給予人的感覺,好像只有看那網友的,但從來沒有自己去求證後,才再作留言的感覺!:42:
捐玩具係好事, 自己有唔要的玩具, 送比人, 大家開心, 點解講到好似係件唔好的事?  助長小朋友不勞而獲?  想問下12歲小朋友, 想要玩具, 有邊個唔係亞媽亞爸比錢或者親友送? 唔好成日用有色眼鏡去睇低收入家庭, 有些家庭真的連開飯都成問題, 電視都無, 捐玩具比佢地小朋友, 你又唔駛浪費, 小朋友又開心, 得人恩果千年記, 將來佢地小朋友大時, 有可能幫助番別人, 不是很好嗎?
不含暴力的電子遊戲
ps4有冇呢類遊戲?
我全部玩具都有暴力意識添
隻隻都有把劍架

請各會員支持低收入家庭{:1_203:}{:1_203:}{:1_203:}

「玩具銀行」收集以下玩具:
1) 益智及有助腦力發展的玩具

2) 運動及音樂器材
3) 圖書及文具
4) 電子遊戲產品

{:1_203:} {:1_203:} {:1_203:}
「玩具銀行」不收集以下玩具:
1) 毛公仔、兒童飾物 及 小型裝飾
2) 各類食物及液體類用品
3) 危險物品如利器 / 易碎用品 / 有化學成份的物品
4) 內容意識不良 / 含暴力色情成份的用品
5) 不符合玩具安全標準的玩具
:ar::ar::ar:
係香港窮人真係冇得輸
小學就已經嘈冇得去遊學團,屋企電腦慢...etc
連叫人捐玩具都要ipad ps4, 真係唔識講野
睇完個表,我發覺我全部玩具都唔合格
本來未砌嘅MG 都想幫下手 :shy:

睇完個表,都係算……:ice:
唉!我外甥今年8歲,屋企都冇PS4玩:time:
玩具車我好多, 可能遲d唔要都會捐, 賣出去又唔值錢, 但問題我都有一堆1/72 坦克完成品, 唔知收唔收
頭像被屏蔽