Toysdaily 玩具日報

查看: 22845|回復: 14

[分享討論] 半工作的櫻之行

因工作關係可跟太太在東京過週末, 正好星期六去上野公園行行...

上野站內裝飾得很有感覺呢

上午八時多已很多人了

公園內的 Starbucks 也很亮麗呢

之後到了中目黑, 在JR 站已見到很多人了...

目黑川兩邊也有很多櫻樹呢

很多本地人前來賞花, 感覺跟行花市很相似呢

跟著到了渋谷0101見到佢

咁就買咗0101版同Blu-ray版, 加上去咗壽屋買50週年版,  咁又多三隻了:(

咁就過咗星期六了....
星期日有點陰天呢...

密林中的...啊!係櫻花中的高達:DD

這部最強機體就算商品化也不錯呢:^

到麻布十番已有小雨了

十番名物, 我太太話好好食, 我覺得跟香港吃到的差唔多la

由麻布十番行到東京鐵塔, 一路也有很多櫻花樹

到了 Tokyo Tower 本來想去睇 One Piece 展, 但因星期日太多人, 又約了朋友到六本木, 結果冇入到去,  只好留待下次吧:unhappy:

到達六本木 MidTown 已差不多日落了

這裏入夜很美麗喔

在這裏有我最愛的余市十年Whisky 賣呢...

到了星期一, 這天下午便要返香港了, 早上就到淺草行行

雷門內的櫻花已全開了

之後到了附近的偶田公園, 兩岸邊也開滿花,  對岸就是 Skytree 了

到了 Skytree 見到那些小朋友跳得很高興呢,  我都想去玩呢:he:

回到酒店 Check out, 飲了這支 Green Coke,  超甜, 唔惦....

臨飛至去 Radio 會館....買唔到D乜,  因太太同行:49:

這樣這個半工作假期就結束了, 期待九月 TGS2015 再飛了:$

Move to first post....

Move to first post.....

So happy :handshake:
謝謝分享。

密林中的櫻花高達,正!
759都有這款綠蓋可樂..飲落唔似可樂囉..
都有唔少時間周圍逛..
謝謝師兄靚圖分享:shiny:

本人買了機票下月去game show...:handshake:

我也剛完成登記業界日入場了,你也是業界日還是公眾日入場呢?相信你也會去六本木的 The Art of Gundam 展和在上野的大河原老師展吧!
今年很忙呢,還未跟太太硏究行程:(
有冇得畀個PRESS 入場..?哈哈..密傾..:he:
唔知點訂.是否滿晒喇?

本人18晚凌晨機,19號到.有時間先去築地食早餐,差不多十一,二到吧..預去到五六點..兩個都會去,上野睇埋化石有個特別展..

http://www.walkerplus.com/event/ar0313e116569/ 這個好似幾好睇..睇展覽都用了3日...話去7日..實際剩番時間唔多..近郊想去都係取消..
hompage 發表於 29-8-2015 02:48 AM
有冇得畀個PRESS 入場..?哈哈..密傾..
唔知點訂.是否滿晒喇?

奇怪, 發不到私人message給你, 我也是找相熟Game舖老板幫忙, 唔知佢仲有冇登錄卷, 其實俾個pass俾你亦可, 不過第二天入場好似要核實實名, 看來幫你唔到了, 不過明年可一早幫你攞登錄卷
另外,如你有時間去近郊可考慮去江之島woo
不過我係19號第一日去...:76:
江之島上次去過了...大半年前...
https://www.facebook.com/leosiu/ ... 56131209&type=3
走咗未?超多人
同假期落旺角差不多。。。
星期五晚走
我十三號出發的,二十號星期日晚回港了,知道敬老節威力ma, 但冇想到星期日成田出境也很多人呢:cool:
tonytony 發表於 24-9-2015 11:45 PM
我十三號出發的,二十號星期日晚回港了,知道敬老節威力ma, 但冇想到星期日成田出境也很多人呢

本來想落來機後先去築地,最後都直接去,但LOCKER在車站附近份FULL..結果拖到入會場先有LOCKER放..
入場又要超大個圈先入到..行了成個鐘,最後GAME SHOW只行了大場,COSPLAY那邊都無行便走..更無試玩.只是望望...