Toysdaily 玩具日報

查看: 13778|回復: 45

[分享討論] 遲來的後追 Hot Toys Iron Man Mark 1 v2

一直是最喜歡的,都是Mark 1,可惜炒價太高。最近幸運地買到不算太高價的全新 Mark 1
很容易,這隻便成了我的最愛。雖然可動性不是很高,但是細節做得真的很好。
Battery位真的很難找,不看說明書都找不到在那裡。原來就藏在背包的Oxygen 箱內,還要在底部turn一下才可以拿出來。開關也是十分難找,最後還是要看說明書。令我驚喜的,原來左手也有紅色LED

由於太心急,所以只用iPhone影相

相信好多遲入坑既都對mk1~7 Wm好重怨念,唯有等ht用合金或其他原因重製
正,不過希望會再出diecast 版
另外後面個隻 iron monger 係咩廠出架?
MARK 1 超經典必追!:handshake:
Iron man 系列本人覺得 Mark vi 係最正
頭像被屏蔽
鐘意 Iron Man 的,一定要有mark 1
楼主除了M1外,仲有咩鋼鐵人?分享一下?

謝謝分享,拍得有味道!
ilove12inch 發表於 1-3-2015 06:25 PM
楼主除了M1外,仲有咩鋼鐵人?分享一下?

謝謝分享,拍得有味道!

小弟都係入坑冇幾耐,還有mk42, iron patriot, Tony Stark Armour Testing & Tony Stark Mechanic
趁平快快買埋heartbreaker, centurion, Igor啦!仲有M3合金!
還有 Sentinel Bleeding Edge Armour, and Play Imaginative 1/12 War Machine II
最近一次過入得太多,要休息一下... hehe
如無意外,應該會入埋Heartbreaker 同 M3 die cast,Igor 就未必,係好正,不過太貴了
超正。隻mark I 2.0幾時出的?應該係4-5年前。慶幸led燈還能著
除了mark I, mark iv, vi & VIi 也是必追之選。mark iii diecast 將會出,mark v麻麻地,mark ii Rodney 版晤靚。師兄入了坑就大大獲
要睇有冇人平放,唔會炒價入
mk2 armour unleashed 版好似唔錯?
IM & TS 以外,還有呢兩隻

我之前都$2000放左比有心人:D:x
這個MARK I反而覺得有味道點,以當時現有物品組合而成的真實存在感覺較重。
多謝分享。{:1_226:}
我都鍾意Mark I,不過當時未中毒,而家追都實在太貴,所以買隻山口式止渴就算:(