Toysdaily 玩具日報

查看: 16291|回復: 20

[詢問] 今天出現多個政冶宣傳post請版主跟進

如題,請版主嚴格執行版規,我想大家也只是想在這裡開心分享玩具樂趣,不想這兒變了政治宣傳及角力的地方~謝謝!
Vince 發表於 4-2-2015 06:07 PM
大家請不要再 紅色大字 reply ... 我地應該冇借大家錢 ... 唔好 淋 我地紅油 la ... 唔該
至於鎖 po ...

個一圖流全部OT就無問題?

下面點評仲話手法公平 . . .
咁真係無嘢好講 !

Well ~ 你地鍾意搞事份子係你地嘅事 ~
關我忍事 ~
你地繼續慢慢睇真普選一圖流啦~  係咁先 ~ bye bye ~
版主唔做嘢,我決定撤離了 ~
好明顯版主就怕咗班政治搞屎棍啦 ~
驚死一做嘢就成班起哄 ~
佢地根本同佔中一樣,以為自己做得好啱 !
Kuuga_iwsp 發表於 4-2-2015 11:08 PM

只要你看到說公平那人的post內的簽名你就知點解佢會話"公平":x
Code 發表於 6-2-2015 02:29 AM
其實你地呢類人一貫思路都真是幾奇怪...

只要立場與你一致,你都話好的,所以才要對你説要理性及分青紅皂白!
有沒有說服力對你來說也沒有意義,因為你以立場去做事及判斷,不斷在討論區的時事版貼文,散播熱血公民及支持所謂真普選的訊息,好像不雖要休息的一樣,表現出你這樣討厭現在社會,我也想到你積壓的怨恨有多深,精神有多不穩,導致你討厭持不同觀點的人!
你不喜歡也可不入這標題,也可不回覆我的!:ar:
只要立場不同,你都會留言,我怎會比你這類專業打手快及進取!:p
你也可以做到的!討論區內的post係有得選擇,不同立場、不喜歡的,按上一頁離開便可,
咁你話執著於一類post,自招失落,卻又留言影響其他會員,係咪犯賤、無恥??
同時咁做係咪正正乎合你口中帶有色眼鏡看待事情,扼殺持不同立場的意?:(
mpp025 發表於 5-2-2015 05:25 PM
真不知道,還是選擇不知道,之前有四個持不同意見的post,你也曾經留言的,兩個被迫與其他post合併,另外兩 ...

請問是那四個?

我印象中有兩個,
一個是大空魔龍,問題在那,版大有清楚解釋

第二個是聖機兵,姐係果個持不同政治意見但你地呢班為反而反既人無一個有留言既post,
呢個post我亦有就此pm版大,而版大亦有解釋係生事post。
但又確實,一個即日開既新AC,一開貼就沖著政治而來,連留下言,回下post都無,
版大有此行徑亦屬合理。

"請真真正正地理性及分青紅皂白" 我原封不動還給你,
到底咩人要執著於一類post,自招失落,卻又留言影響其他會員,
又係咩人要代版大出post,紅色大字,強姦民意又損人不利己,
你知我知

記住,討論區內的post係有得選擇,不同立場、不喜歡的,
1.按上一頁離開便可,
2.不妨亦開玩具post分享
Kuuga_iwsp 發表於 4-2-2015 11:08 PM

Tin 兄個post 同 主題 那裏冇關呢? 只係多個水印何來OT之言?

相反内文後期個個都為反而反只係針對logo,
不同立場之間討論自自然然漸趨 OT,鎖 post又何錯之有?

如果版大真是唔公平,直接BAN唒果班針對logo而非玩具/相既人就得,但佢就正正保各方言論自由,係太OT先鎖 post。

記住,討論區內的post係有得選擇,不同立場、不喜歡的,
1.按上一頁離開便可,
2.不妨亦開玩具post分享

若要執著於一類post,自招失落,卻又留言影響其他會員,
更甚自以為TD警察,紅色大字,自以為代表所有會員,強姦民意又損人不利己,

我只能贈與四字: 犯賤、無恥
大家請不要再 紅色大字 reply ... 我地應該冇借大家錢 ... 唔好 淋 我地紅油 la ... 唔該 :shy:
至於鎖 post 係因為已經太多 OT ... 個 post 已經同 主題 冇關。希望大家在 討論區 上只討論返 玩具。希望大家唔好再為 政治立場 不同而在版面上引起爭吵。thx
:64:

唔錯,手法公平  發表於 4-2-2015 07:52 PM
版主冇特別del支持或者反對既留言已經處理得好好啦
而家有人出黎扮版主發聲明要單方面殺曬所有支持既聲音
版主就鎖post又唔禁扮版主既留言
公平咩?

***旣然[玩具日報]版主多日來,並未對多個政治宣傳post作出相對回應及行動,那麼~小弟不才,為版主代筆向各會員鄭重呼籲及聲明:-------------------------------------------------------------------------------------------
[玩具日報]各位會員注意:

玩具日報網頁設立目的,是提供一個平台給玩具愛好者分享玩具樂趣,提供資訊情報,發表玩具心德的地方.但近日發現多位會員上載及發表一些不符[玩具日報]宗旨,旨在宣傳政治立場的貼子及照片,明顯違反本報的規章!!!

若有任何會員欲要發表個人政治立場的表達和意見,煩請前往相關的政治組織團體網頁,便可盡情發表閣下對現今國際及香港政治的獨特看法,想必更能發揮閣下寶貴意見轉達及推行.

最後希望大家愛惜'珍惜此地方,尊重自己,尊重他人,繼續維持此處玩具愛好者的歡樂小天地.謝謝大家~~~~~~
越來越多人都在圖上加政治標語, 希望正視下呢個問題
GEM 發表於 4-2-2015 05:39 PM
版主冇特別del支持或者反對既留言已經處理得好好啦
而家有人出黎扮版主發聲明要單方面殺曬所有支持既聲音
...

有嗎?我只看到版主del某一方,另一立場沒有喎!如你發現,麻煩你上傳一些兩邊也有的圖片給大家看一下!
Code 發表於 5-2-2015 02:59 PM
Tin 兄個post 同 主題 那裏冇關呢? 只係多個水印何來OT之言?

相反内文後期個個都為反而反只係針 ...

真不知道,還是選擇不知道,之前有四個持不同意見的post,你也曾經留言的,兩個被迫與其他post合併,另外兩個被刪除了,請真真正正地理性及分青紅皂白吧!
Code 發表於 5-2-2015 08:14 PM
請問是那四個?

我印象中有兩個,

大空魔龍有什麼問題!只是你們說有問題!你們自己心內有鬼,將它定義為持不同聲音,強行合併了!
第二個聖機兵,人地那個是自己繪畫創作的水貼,與你們説的Tin一樣也是水貼,只刪除人家聖機兵的,不刪除tin的?聖機兵的比Tin的水貼更有原創性,只是選擇性的做事吧!看見人新手,強加入自己觀感,標籤那帖為「玩野」,我這樣說已經好聽了,說實在的,這便是帶有色眼鏡看待事情吧!
只於另外兩個,我問你,你又問回我,真不知道是否回避我的問題,又在裝作不知了!
如不是帶有色眼鏡看待事情,如不是扼殺持不同立場的意見,如不是選擇性做事,怎麼會在詢問區出現這個帖子?玩具主版上怎麼會只存在一種聲音?
口中說言論自由,但實質作風又另一回事!
請真真正正地理性及分青紅皂白吧!

mpp025 發表於 6-2-2015 01:36 AM
大空魔龍有什麼問題!只是你們說有問題!你們自己心內有鬼,將它定義為持不同聲音,強行合併了!
第二個 ...

其實你地呢類人一貫思路都真是幾奇怪...

1.有無問題唔係我定,係版大定,佢亦講左改改topic就得,但你就咬住人強行合併係錯,
請記住,唔係你話無問題就無問題,難聽點,世界唔係圍住你走,別把自己看得那麼高!

2.我印象中被合拼/刪的post得大空魔龍及聖機兵,故將其定性為你口中的不同聲音,
同時你呢個回覆亦講左大空魔龍係你口中四個持不同意見的post之一,所以若我心內有鬼,你亦然。

3.原創性如否一來主觀、二來並非重點,至於係咪「玩野」,我無意見,否則我亦無須pm版大問原因,但亦覺版大回覆合理。

4.我只記兩個,如果你記得4個,麻煩講出來,因為由始終提出有4個的是你,否則請別"生安白造" 。

既然你討厭人回避問題,咁希望你唔好回避我的問題啦,裝作不知啦{:1_203:}

1.你話我帶有色眼鏡看待事情,咁麻煩你回應下我,
你地呢班為反而反既人點解無一個有係聖機兵post留言既?
你地次次都好快架喎,點解個post玩足兩版影都無既?一個都無喎

2.記住,討論區內的post係有得選擇,不同立場、不喜歡的,按上一頁離開便可,
咁你話執著於一類post,自招失落,卻又留言影響其他會員,係咪犯賤、無恥??
同時咁做係咪正正乎合你口中帶有色眼鏡看待事情,扼殺持不同立場的意見?

3.自以為TD警察,紅色大字,自以為代表所有會員,強姦版大同民意,
你話我聽,呢d係你口中既理性及分青紅皂白?

明明有得選擇睇各種post,明明自己都可以出分享post,偏偏不斷打壓Tin兄的post,

口中說既言論自由似乎就係合你心意先叫言論自由。
另外你好喜歡係回文最後補上什麼理性,分青紅皂白etc 既大道理,但好可惜,咁唔會增加你既說服力。