Toysdaily 玩具日報

查看: 17598|回復: 35

[個人收藏] My Yamato 1/3000 Macross SDF-1 超時空要塞戰艦 x 大人之超合金地台

My Yamato 1/3000 Macross SDF-1 超時空要塞戰艦 x 大人之超合金地台.

上年年尾先再次愛上Macross(舊版), 買返VF-1S同VF-1A後本想儘量平平地起日本也虎搵隻中古1/3000 SDF-1去完夢(之前見過冇盒ge大約3~4萬yen). 估吾到最後可以用5萬幾yen bid到隻開封新品, 幾埋運費3千尾港紙買到. 雖然有少少貴, 但開盒玩一刻真係成首主題曲彈出黎一樣, 完全感受返睇超時空要塞ge震撼. :$

已買定d渗線工具, 一有時間就開波. 雖然之前爬過文, 但如各高手師兄有類似渗線經驗, 懇請在此提點一下小弟相關要點.

成首主題曲彈出黎一樣:):):)
Thanks for sharing,加油。祝滲線成功。
謝謝分享!那些大人的超合金地台與Yamato 1/3000 Macross SDF-1 很匹配,最後也祝師兄滲線成功!謝謝!
Cywatt 兄的收藏極度廣泛~~唔like唔得~~~!!!!!
頭像被屏蔽
:handshake:
{:1_377:}{:1_377:}{:1_377:}
造型不錯,期待加工完成分享。{:1_226:}
當年2k冇入,見到cywatt 兄完夢,我也很感動。

我只得隻1/5000。

期待你嘅完成品分享。

問一問,你兩隻VF-1個stand係乜?好似幾好用。
呢隻真係堅正...可惜屋企無位放...
hevangel 發表於 23-1-2015 09:51 AM
問一問,你兩隻VF-1個stand係乜?好似幾好用。

Hottoys出ge display stand.
sdf-1 係好多人既夢呢,當年我都兩K多啲入左,每晚返到屋企見到都好滿足
宗谷地台出奇地MATCH
師兄屋企真係好多寶物喎{:1_223:}隻要塞滲起嚟應該都幾大工程:(