Toysdaily 玩具日報

查看: 22523|回復: 63

[劇場創作] 上帝早已預備之 Part 1 古惑仔勇闖2015

大家好!新年快樂!:77:好耐都無出post,兩個字,因為『』同『』,同埋呢排d玩具物價高漲,又開始爆櫃,需要嚴選,所以潛左水一排,不過我都有上TD欣賞各師兄既分享架!:p

剛剛去完Toysoul,除左HOTTOY黑武士同SOUP既Batman車吸引外,見到ACG出左隻陳浩南,俾佢既角色同場景吸引,鬼主意靈感出晒嚟,結果入手。其實有時細廠野都好好玩,雙頭雕,半包膠body加紋身,佩件多同細緻,塑造性強{:1_377:},唯一缺點係手腕既balljoint易爛,每次換手都要好小心,起碼我影呢個劇場都斷左幾次{:1_376:},好彩佢都有幾隻後備件,如果唔係相信要自己改裝,(可能我心急,唔知係咪好似佢說明書話齋要用風筒吹先換到?)希望佢地改善一下,繼續努力!出多d港漫角色!

今次呢個劇場都算辛苦,影左幾百張相,後製左十幾日,(因為對白多)更不幸隻Jordon係櫃跌落地斷左腳,(所以無左佢既戲份),而且加左好多對2014年既回憶同對白,都算係2014年總結,希望大家笑下開心下!一齊開心分享2015對玩具既喜悅!

注意:今次會跟港漫編幅,以右至左開始,謝謝各位!{:1_235:}

Part 1

Part 2

以上故事內容純屬虛構,與『古惑仔』故事內容無關,多謝牛老師及請牛老師見諒!

咁既天氣 , 睇完鳩烏開心番晒 ,,,,,多謝晒上帝大大的開心劇場 .......:D
十個讚!jobwell done !
唔係香港,都要支持左先^_^
~~~~~~~~~~~~~~~
好大陣象的分享。{:1_226:}
多謝上帝賜我無比歡恩!阿門!
[未食嘔兩碗,] 勁呀頂
:78: Always wonderful 1/6 drama show !
睇得其他 PS 圖多.....都睇到悶:( (真係冇晒感覺)

.......... ching 你的作品是清泉:$
我一定要出來十卜{:1_377:}
good story~~~~~~~~~~~
大大力支持你~ {:1_226:}{:1_226:}{:1_226:}
very funny! good job!!!{:1_377:}
Epic story!!! {:1_377:} give u 1k like!!!
好過引,好有心機,大力支持!

謝謝分享!