Toysdaily 玩具日報

查看: 25607|回復: 15

[分享討論] 想問一月一的福袋事宜

有冇版友試過元旦去日本...
想元旦一號去東京買/揾福袋。。到時買唔買到,0岩唔岩心水一件事.:p..
請問有什麼類型shop會開和吾開,秋葉原同宿地開吾開。。。?
秋葉原唔會完全唔開卦,過去電視都見有人一月一排隊買福袋...
到2號是否一切正常開番晒。。
福袋會賣多少天,2號還有嗎?除了outlet,1號那裡買到。。。:Q
hehemimi 發表於 23-11-2014 09:30 PM
噢...其實師兄想入乜?...其實個人認為福袋有時d內容未必樣樣岩...都係應下節...

無特定的..去到咁0岩有就買D撞0下彩..:handshake:
現在七號先到,只有逛逛秋葉加中野咋...:p
hehemimi 發表於 29-10-2014 04:41 PM
據我所知
1月1日及2,3日部份秋葉原店(玩具/電器)舖都開..

請問除了一月一,之後的時間還有別的日子有福袋賣嗎...
因一月一的福袋之旅要取消,太貴了...:cool:

據我所知
1月1日及2,3日部份秋葉原店(玩具/電器)舖都開..

一些更會提早開門(平日要上午10-11時; 但1月1日會約上午9時開門..但熱門店舖會有大量日本人會前一晚排...若然賣唔晒..2,3日都有福袋..不過最好最抵既當然唔會有...

至於詳細店舖新年期間開放時間同福袋有關內容...可於十二月參考有關店舖/商店街/秋葉原網頁

謝謝....
雖然很想去...其實現在都未買到機票,早前有幾百的太早未知假期得唔得就無買,現在卻要二千多元呢...心大心細....
hompage 發表於 1-11-2014 12:50 AM
請問除了一月一,之後的時間還有別的日子有福袋賣嗎...
因一月一的福袋之旅要取消,太貴了...

其實開學,長日本假期,店鋪開張或周年紀念,賬災等都會有部份店舖出福袋…網上拍賣都有唔少…但廣泛性同合唔合用就有限…您可以留意心宜店舖網上消息同當地網上新聞,博客內容…尤其用アキバ (秋葉原)等地方名加福袋字眼搜尋便可以…
hehemimi 發表於 1-11-2014 11:52 AM
其實開學,長日本假期,店鋪開張或周年紀念,賬災等都會有部份店舖出福袋…網上拍賣都有唔少…但廣泛性同合 ...

thxthx..thx:handshake:
hehemimi 發表於 1-11-2014 11:52 AM
其實開學,長日本假期,店鋪開張或周年紀念,賬災等都會有部份店舖出福袋…網上拍賣都有唔少…但廣泛性同合 ...

最後本人只買到一月七日到東京的機票,福袋無緣了..:what:
hompage 發表於 22-11-2014 02:46 AM
最後本人只買到一月七日到東京的機票,福袋無緣了..

噢...其實師兄想入乜?...其實個人認為福袋有時d內容未必樣樣岩...都係應下節...
hompage 發表於 23-11-2014 10:31 PM
無特定的..去到咁0岩有就買D撞0下彩..
現在七號先到,只有逛逛秋葉加中野咋...

希望師兄可以搵到心頭好再係到分享下...
聖誕期間我都會去京阪走一轉的...
本人七號出發..唔知仲有冇福袋水尾呢....><...
不過都係專攻秋葉同中野算了..
睇番上次鬼迷迷去到有侍恐龍折神食玩的樓上舖,睇住張單個地址,都唔知搵唔搵我番..都成3,4年前了..雖然日本無地產霸權,都未必仍然在嘛..上次無買炎神電影版的大將軍,唔知仲有冇呢...><..:Q
本人七號出發..唔知仲有冇福袋水尾呢....><...
不過都係專攻秋葉同中野算了..
睇番上次鬼迷迷去到有侍恐龍折神食玩的樓上舖,睇住張單個地址,都唔知搵唔搵得番..都成3,4年前了..雖然日本無地產霸權,都未必仍然在嘛..上次無買炎神電影版的大將軍,唔知仲有冇呢...><..:Q
行原秋葉同中野,中野仲貴遏秋葉,魔法獅子食玩要四千幾YEN,雖然有六七折,都係貴。。。爆龍兩盒八幹,好多都五千以上呢。。。
只買幾盒神話胸像。。
還有一日半走了。。。
hompage 發表於 12-1-2015 08:11 PM
行原秋葉同中野,中野仲貴遏秋葉,魔法獅子食玩要四千幾YEN,雖然有六七折,都係貴。。。爆龍兩盒八幹,好 ...

在FB見到師兄既報導...找到心頭好無價....希望見到師兄有更多更好收穫:love:
乜你明咩,有人話吾明&#22095;乜的。。。