Toysdaily 玩具日報

查看: 40738|回復: 17

[個人收藏] 大阪七天之旅

於今天回港...
頭兩天是和歌山,白濱..
今次不是買了很多東西有關玩具的...
算慳買,因為除了海賊,其他東西是不用一舊或五草呢,當然是計港幣....
主要是在電電城買的....
風景 遲點才上載吧...

初戰電電...

再戰電電

這些睇過算吧...個價同香港比當然未必是最貴....

臨上機前在一間類似肥趣的店有頗多舊貨呢..非主角機的魔神一boxset只是二千多日元...又有超魔的邪虎...
嘩!  好豐富的收獲!  開心的遊買!  :71:
回復 2# roystoy

中間幾張戰隊食玩只是影咋....唔算平呢....
今次唔算多珍品,不過在香港都唔易搵到....
今次一心去買烈車戰隊食玩part2同臨時見到生果拉打part3,都過了之前最靚價都無買..如果買埋又9盒..好難拎呢...{:1_206:}..最後都無買...
主要都係得電電有玩具店,其他地方疊埋心水觀光......:35:
回復  roystoy

中間幾張戰隊食玩只是影咋....唔算平呢....
今次唔算多珍品,不過在香港都唔易搵到....
...
hompage 發表於 17-5-2014 09:39 PM

請問 有冇去 Mandarake (梅田,美國村)?小弟 每次 大部份 好物 都買自mandarake ……
回復 4# roystoy

有去梅田,但唔知有好野,無去美國村那邊.... {:1_206:}
回復  roystoy

有去梅田,但唔知有好野,無去美國村那邊....
hompage 發表於 17-5-2014 10:52 PM

小弟 每次都搵到 d 舊既sic 買,如555 (普通 & 最終型態)、响鬼 ……、又會搵到d 無諗過會 買既精品,如拉打毛巾、快勞……;  總之每次 起碼行個幾 2個鐘
回復 6# roystoy

下次吧...{:1_203:}
    日本的店早關門都係大問題,有時上午玩完回來,想逛逛玩具店都關晒或差不多關門...{:1_207:}

見到紫色SET FOURZE,香港買差不多日本這個價呢...
盒太陽戰隊都見香港再有,但貴好多了..
roystoy 發表於 17-5-2014 10:13 PM
請問 有冇去 Mandarake (梅田,美國村)?小弟 每次 大部份 好物 都買自mandarake …… ...

有詳細地址或位置嗎?有朋友去開,叫佢望望有乜野買都好..{:1_377:}
hompage 發表於 28-1-2018 12:28 AM
有詳細地址或位置嗎?有朋友去開,叫佢望望有乜野買都好..

美國村:
http://www.mandarake.co.jp/shop/gcs/

梅田:
http://www.mandarake.co.jp/shop/osk/

梅田真係幾難搵 …
hompage 發表於 28-1-2018 12:28 AM
有詳細地址或位置嗎?有朋友去開,叫佢望望有乜野買都好..

其實近年,我覺得jungle更多好野
roystoy 發表於 29-1-2018 10:52 AM
其實近年,我覺得jungle更多好野

謝謝你的資料:43:。。。。
到我去大阪了, 不過今次係逃難.... {:1_372:}
熱狗OO 發表於 4-2-2020 04:01 PM
到我去大阪了, 不過今次係逃難....

日本都幾嚴重,師兄小心!