Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: mogibo

[玩具攝影] 美少女戰士 SAILORMOON 首辦

雖然首辦己有20年,但至今翻看仍有一種童年的味道,加上樓上的上色技術....簡直...神級啊!!!

PS.提外話..請問眼部怎樣上色...好好奇心地問問~
雖然首辦己有20年,但至今翻看仍有一種童年的味道,加上樓上的上色技術....簡直...神級啊!!!

PS.提外話. ...
CAR9889 發表於 14-5-2014 12:53 AM

先油外圈,個型ok就再油入面啲色,啲眼我係睇返啲動畫相跟畫,想跟足動畫樣:57:
油得好靚呀~~~~~~~~ 唔讚唔得啦!!
砌首辦!打磨/補畢地/噴灰/最後才上色唔易搞

我記得Sailormoon S 還是SS,推出過一套,半身胸像首辦添
砌首辦!打磨/補畢地/噴灰/最後才上色唔易搞

我記得Sailormoon S 還是SS,推出過一套,半身胸像首辦添
williamhychan 發表於 17-5-2014 10:11 AM

攪完哩11隻就係攪果6隻胸像{:1_206:}有可能做起5隻胸像打頂做先
攪完哩11隻就係攪果6隻胸像有可能做起5隻胸像打頂做先
mogibo 發表於 17-5-2014 10:51 AM

啲胸像係點架, 見都未見過:D
大聖擘掛?

PS: 油得好正!!