Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: TygarKing

[詢問] Osaka~~~大阪~~~Help!!

去年 12 月去了電電城一趟 , 相比起以前失色不少 , 買玩具的店舖少了 , 很多都改變為電腦散貨場, 咭 GAME , 同女僕 CAFE
回復 12# arshing513

剛去完, 要10001日圓先有得退

另外, 若有玩開GAME, 果邊買都有機會平過香港
My main target is to find 食玩
回復 13# vincent110
上年4月去,當時真係平個香港一半,我去個陣7.8算
師兄你最近幾時去過?平香港好多?你講笑咋......
vincent110 發表於 11-4-2014 07:33 PM

我今個月3號至6號就去過大阪,當初以為只睇唔買,最後就打爆左個gip返黎…個gip除左玩具精品已經裝唔倒其他野…

好主要係香港D人炒到天價嘅野,嚮日本根本係死貨,以喱個為例,香港賣幾錢?人地4000円一大堆死貨…

這些又無需爭論,自己去到見到乜就得 ,去完回來講,再去又另一個世界。。。。日本總有平過香港的東西。。未必係新貨囉。。
講漏左,其實樓主可以睇吓amazon.jp有冇你想要嘅野,再寄去你間酒店,amazon D舊貨一D都唔貴,而且多
回復 22# 月光.Laputa!

oh, I didnt know I could order to my hotel. Thx!!
其實香港、日本各有佢地既炒貨
香港呢邊炒緊,果邊可能死貨
香港呢邊死貨,果邊炒到飛起都唔出奇

正如AKB生寫,香港呢邊最多$3-500左右,唔知重可能覺得3-4張垃圾相值咩
日本果邊有D直頭1-2萬YEN一SET3張都有,大家價值觀唔同姐

總之過到去見到岩價而個喼又有位咪買佢番黎囉
到日本橋都夠晒你行,以下是主要玩具店資料。
Jungle:  
Hero:  
Super Position:  
Super Potato:  
...
傲龍未展 發表於 11-4-2014 01:32 PM

今天會去,推吓先!
回復 25# nicecool

Please Report and let me know!!! Thx  :67: