Toysdaily 玩具日報

[其他] 請……離開吧……

關閉 [複製鏈接]
癲嘅繼續癲,和諧社會係愚弄技倆繼續深信不疑,話人食屎者自食其屎繼續食

即是今天你做主子就有權嫌人嘈,可以鬧人癲,趕人走;假如他朝小弟不才,當上主子,嫌你看透世情,是不是又可以趕你走呢?這就是你的"和諧"?
其實不如調轉諗

點解咁多人指出 '香港有問題'
有晒分析有晒理據
你就覺得人地係發癲 , 係整屎比自己食

咁不如你又講下點解 '香港無問題' ?

有尐分享
小弟近日同自己住的大厦業委會周旋中,同法團唔同,業委只有公契可管,只係私人協議。
話說我地個主席硬係要為自己做埋尐有利自己嘅嘢,仲有管理公司配合。
你點反對佢都有位玩第二樣,可能我功力不高呱。
可惜絕大部份其他業主都唔關心,對方仲聯同業委話我搞事企圖轉移視線。反對便是錯嘛。就算對家點玩,出年都再選過。
咁仲有個制度可以信下,來年再黎過。唔通學樓主話齋,搬咩,唔洗呱。
原來就係沉默的大多數正正做就左佢地。反對起碼爭取過,仲信有個制度。但自己介意有反對又唔爭取,又以為唔關心扮和諧繼續生活的話,發生左先出聲又要無奈。真的自己騙自己。同香港咪又一樣,如果加埋個制度係當權者自己度身訂造鞏固埋自己權力!?又會係點??繼續沉默囉!

你哋呢類咪就係你哋所講你哋嘅言論自由囉,你哋嘅言論就係自由,其他就係異類、食屎,你哋諗乜很嘢都係啱係黃道,其他思想都係錯係歪理,你哋認同嘅自由民主美國式係主流,其他願意嘅愛國愛港中國式係走狗,right?

用返落你自己度啦,你所講果套就一定係愛國愛港,有不滿要發聲就判定一定吾愛港,係歪理,要人走,原來個地方pre set左係你班自稱愛國ge,真係皇上萬歳。

班不滿港人又要來港買有質素保證產品的人,邊買邊鬧,你又吾叫佢走?

一班連自己國家人民出產的/入貨的產品都吾信的民族,講愛國?咪笑死人
樓主,我有野想問下...
有間屋,有一日,冇端端有個不請自來既人入左去...
不但又食又拎,仲要趕埋屋主走...
咁請問係咩道理???
樓主,我有野想問下...
有間屋,有一日,冇端端有個不請自來既人入左去...
不但又食又拎,仲要趕埋屋主走 ...
小堅 發表於 19-3-2014 03:26 PM

咁人地...
唔入都入左
唔食都食左
唔拎都拎左
你咁不滿咁你咪走囉 ! 都唔知你咩思想 !

人地入屋就錯既... 你入屋就岩既
人地食野就錯既... 你食野就岩既
人地拎晒你屋企 d 野就錯既... 你拎自己屋企 d 野就岩既
咁人地...
唔入都入左
唔食都食左
唔拎都拎左

人地入屋就 ...
玩具 發表於 19-3-2014 03:48 PM

你鬧緊我定鬧緊樓主???
你鬧緊我定鬧緊樓主???
小堅 發表於 19-3-2014 04:05 PM

曲線直線我信你識分既~
曲線直線我信你識分既~
玩具 發表於 19-3-2014 04:38 PM

我識...
不過師兄已經估計埋樓主會咁答我...
所以我問清楚...

講返正題先...
我唔明樓主點解講到出聲既人就叫佢走...
(就好似你唔鍾意未走,留係到做乜咁)
唔通見到有問題唔出聲,繼續等個問題愈滾愈大...
我慶幸香港仲有一班見有問題而真係會出聲既一群...
咁人地...
唔入都入左
唔食都食左
唔拎都拎左

人地入屋就 ...
玩具 發表於 19-3-2014 03:48 PM

你想迫死人咩!
你哋班人講乜都係想一啲同你哋唔同嘅聲音滅聲之嘛,你幾位一直以嚟喺呢度嘅態度都無變過,你哋咪繼續咁樣生活落去囉……:42:
口誅筆伐呢啲技倆都迫得死人?哈哈……你會唔會高估咗啲呢?而且,一啲料到都無
離地中產, 左膠, 販民三者不滅, 香港人必亡!