Toysdaily 玩具日報

查看: 14084|回復: 69

[分享討論] 人偶金草莓獎(Golden Raspberry Awards), 2012-2013 最差人偶選舉

玩左幾年,收藏話多唔多,話小唔小,
睇住有的公司由好差,就愈做愈好,
亦有的公司出左名,
愈做愈求其.

今次唻個人偶金草莓獎(Golden Raspberry Awards), 2012-2013 最差人偶選舉,
選出各玩家心中的最差人偶,並且列出原因 (須選已出大貨人偶, 任何公司出品亦可,但必須為 1:6 action figure )
每人可選 2  至  5 隻,希望各ching 都分享一 下~~~~

小弟的心水如下:

1.  Hotxxxs - 十週年張量 張國榮
     由於亞洲名人比較小出人偶,所以好多香港玩家都好希望有有公司出,
     突然有公司說出哥哥人偶,好多香港玩家都好開心,
     須然官圖都不是好似哥哥,但,好多人,包括本人,都覺得勉強可接受,
      好多人都走去登記落訂,
      結果一出大貨,簡直係眼前一黑,比官圖更差,更唔似,
       起碼官圖唔會似粻爆同早男.....
      仲要皮膚上色效果都比幾年前的出品,什至比什廠更差,
       唔止令figure迷,亦令所有哥哥fans 失望.....
       (我真的好想當面問下呢間公司的老闆,點解咁都可以出貨比人)

2. Hotxxxs - Dx 10 T-800
      在出貨當日,睇到第一張流出圖,嘩左一聲,
      見到佢對眼,真係嚇左一跳,唔識點形容.....
      好多ching 都話帶左超就好似,我完全同意呢句,,......
      ****帶左超,真的好似***

小弟只選中以上兩隻figure,只是個人意見,亦可能有其他更差的,
但其中是因為以上兩隻我都想收藏的,但最後都放棄了...

第二名的 t800, 其實只是可動眼出事,其他問題不大,配件亦多,是可以一入,
但第一名的哥哥,,, 大家都好盡力地打燈,就角度影相,,,,,,,其實頭雕似就似,唔似就唔似,
我好幾個剖了哥哥的朋友,都只是把他藏在盒中no eye see,
又或者當自己1688買套老西友加支咪stand..

上得td,多數ching 都係中晒毒的玩家(當然亦有好多鍵盤戰士在其中)
大家在不停排隊比訂等拎貨的同時,
一起分享一下各公司出品的好與壞,
可以比各大公司知道玩家的想法,
絕對係對所有ching 百利而無一害.

希望大家有空一起吹水分享,不喜唔好插咁大力~~
:77:
頭像被屏蔽
1. Black Widow - 完全係兩個人,植髮又不倫不類.....
2. 嚟梗嘅 Man of Stu...pid ,又肥又矮...
t-800其實唔算差到貼地

回復 2# toyssyot

好心你la, 平時壓力好大?
搞到要做鍵盤戰士,要係td搵人出氣...

呢度係figure 討論區,
我開post 講下個人心目中覺得最好及最差的人偶,
原來會得罪你:38:

我亦想請教下你,我要識的咩先可以開呢種post?
好明顯你無買啦~
哥哥我唔拗,T800有實物係手嘅根本唔會覺得好差

另外樓上未出都揀定,唔係吓嘩
我揀sad貨王 IRON MONGER.(雖然小弟無入, 但真係聞者傷心)

回復 3# 00001

Thx 00001 ching 分享~~:77:

唻緊隻超人未出大貨,好難作決定啊~~~
仲有冇其他心水>>~~~?~~:57:
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽

回復 6# 不肖生

ching,其實各花入各眼.
   你覺得好,唔一定個個都覺得好,
    你覺得差,但可能又唔係咁差,
    每個人都可以有自己的選擇,
:78:

ching 心目中有咩心水呢,會分享下嗎?
回復 7# catcat

catcat 選呢隻,係因為大脾關節位的問題?
我個人覺得張國榮用近兩年 HT 標準來講, 一定係最差果三隻之中.
回復 10# Strawberrys

ching ,如果覺得iron monger 係出得最好, 可以去小弟另一個post 留個言呀~thanks~

http://www.toysdaily.com/discuz/ ... p;page=1#pid6953894
有趣噃,:78:
講真,呢隻哥哥真係幾大遺憾:unhappy:
Free gift 都應該差唔多開估,希望有奇蹟啦:oh: