Toysdaily 玩具日報

[分享討論] iMinime 浩克班納博士頭雕 高手上色版 by Silent Surfer

油得好靚!!呢D先堅!
頭像被屏蔽
嘩{:2_303:}呢個乜嘢嚟!
唔係夢大師個畢仔頭呀化!
佢唔係話試吓個市場唔賣㗎咩?
又話唔夠三十個唔賣?
不過都好彩……{:2_257:}
希望收到嘅開心啦{:2_312:}
Transforming looks so real.... but the normal one just so so....
thanks for great sharing!!
嘩呢個乜嘢嚟!
唔係夢大師個畢仔頭呀化!
佢唔係話試吓個市場唔賣㗎咩? ...
打炒手家 發表於 14-6-2013 11:52 PM

人地又無話自己同人地差不多LV.
都係講好羨慕人地咁啫,何必抽到咁乾呢~
回復  triton

這個不是iminime的頭雕嗎...?!
DreamWorks 發表於 14-6-2013 02:17 PM

我有頭雕,可是請不起Silent Surfer幫我上色。我有另外安排別的高手幫忙。只是同時有好幾顆頭雕需要上色,要等都收到了才會一起寄出。
變色版真係好正,高手
回復 15# catcat

Cat大,我自問一直以嚟無點得罪過你,你何必成日單單打打我呢?
我記得未出事前,你仲教過我好多嘢,點解會因為個人私事形成呢個局面呢?
每一個人玩嘅、睇嘅都有自己嘅觀點同立場,真心的,道不同,做唔到朋友知己,亦都無必要做敵人,如果我真係有地方做得唔好或者令你唔高興,請接受我向你道歉,無必要響度惡化落去!

Thx cat大

回復 18# 打炒手家

而你,要做的都應該夠了,呢半年幾以嚟,你做嘅已經滿分!
但單單打打對我嘅影響係零!
至於我個畢佬頭有賣無賣點賣,已經唔重要了,只係一個學習與實踐過程,我學到嘅比起你單單打打對我影響仲多,一個圈子,我明白到會有不同聲音,我選擇只做好我自己想做,你選擇單單打打贏取人氣,所以今次回應你係最後一次,謹此希望,各位師兄大大,真正認識到一個人唔係憑片言隻語,大家覺得我作品可接受,留個言支持下、不能接受嘅,留啲意見俾小弟改進下,好與壞嘅聲音我同樣感激!

在此,先向樓主致歉!歪曲咗本文原意!請諒!

最後,各位大大可以click入cat大的link去睇下,買嘅客人對我嘅評論,可能之後會有人話嗰啲係外國客人俾面嘅留言,相信與否請各位自行定奪,cat大只post了其中一張相去指導我,並無原文展示,敬請進入了解更多有關內容!
回復 24# DreamWorks

我相信你已經上了一個非常寶貴一課! 我會永遠支持你的

不過你真係不要再用手機去影你作品了!  {:1_203:}
多謝樓主分享! 鬼斧神工!!:77:
回復  catcat

Cat大,我自問一直以嚟無點得罪過你,你何必成日單單打打我呢?
我記得未出事前, ...
DreamWorks 發表於 15-6-2013 07:29 AM

其實您無得罪小弟,小弟都無"成日"單打您,因為除左偶然見到DW師兄的POST外,其實都好少諗起您。容小弟係TRITON師兄呢個POST讚美DW師兄一句: 我好欣喜見到DW師兄係上色上一直有進步。

至於點解小弟唔再係TD"支持"師兄,係因為係師兄的POST容不下意見,只能讚讚美,我怕不小心講左真話會比師兄的FANS圍插。

打手炒家師兄既然未見過大師高清相(係,我明佢講緊乜),咪貼出嚟比師兄見識一下囉。識我嘅朋友都知小弟鐘意用貼圖說明事理,小弟已經揀左一張最清的了。

事實上小弟上年係因為唔想再收到DW師兄的日以繼夜WHATSAPP至會試下TAKE SIDE:

http://www.hkfigureclub.com/foru ... page%3D1&page=5

http://www.hkfigureclub.com/foru ... page%3D1&page=6

事後效果非常好,小弟唔需要再煩惱,收十個WHATSAPP至回一兩個是否合乎禮貌了。:$

再講多次,師兄無得罪小弟,係我天性貪玩而已。

回復 27# catcat

明白的,我做錯了!
對唔住貓兄,我對當初sent相俾你一事致歉,sorry!!
我會更注意的了!
容我多講一句,我絕對接受任何聲音的,過去嘅誤解,希望日後能得到解決!
再次謝謝你!

在此同其他有收我whatsapp嘅師兄們講聲,俾相分享下係無惡意嘅,如果感到煩厭,在此致歉!
我會更加注意!
大家讚賞D咁正嘅作品人之常情,但如果次次都借D意抽水攻擊人地就好克人憎!!

我唔知你地之間有乜咁深仇大恨,係咪要趕盡殺絕先安樂? 好似玩具界嘅黑社會咁!!
回復  catcat

明白的,我做錯了!
對唔住貓兄,我對當初sent相俾你一事致歉,sorry!!
我會更注意的了 ...
DreamWorks 發表於 15-6-2013 09:21 AM

公平D講,師兄你不停send 你D作品相俾人,唔係人人都得閒即時reply架,同埋未必個個鐘意,呢方面你都要注意下!

我明白作為一個作者,最想有人欣賞同認同,但最好得到對方同意先,互相尊重最緊要!