Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: Assassin

[個人收藏] 對唔住!我係差人!

回復 12# SARU
我覺得比例差不多, 因為電影robocop係半企起身捉著ed209右手阻止攻擊.
而dick jones係戲開頭介紹ed209出場時, ed209靜止狀態時, dick jones個頭仲高過對手
http://www.youtube.com/watch?v=Hzlt7IbTp6M
(留意大約1:15)

呢個試辦見到ed209作戰模式時係對手高過robocop, 所以都算合比例
回復  SARU
我覺得比例差不多, 因為電影robocop係半企起身捉著ed209右手阻止攻擊.
而dick jones係戲開頭 ...
Firewalker27 發表於 3-6-2013 03:56 PM

多謝師兄詳細解答.....不過隻ED-209就算岩唔岩比例都會買
回復 17# SARU
You are welcome
我都係諗住買呢隻. hottoys隻太貴. (雖然做得好靚!)
相信呢隻ed209又會好似 mk vii咁搶手!
回復  SARU
You are welcome
我都係諗住買呢隻. hottoys隻太貴. (雖然做得好靚!)
相信呢隻ed209又會好似 ...
Firewalker27 發表於 3-6-2013 05:28 PM

Hottoys冇沾過手(12吋size大屋企地方少/價錢貴好多)....但想八卦問下Hottoys大熱夠竟玩家/商家比例會係.....??
回復  mushroom
老實講, 我唔算死忠, 不過對robocop係有愛, 當年出手辦我都有買黎砌. 仲要自己上色 (手油 ...
Firewalker27 發表於 3-6-2013 03:46 PM

我都不是死忠, 一隻都無入過。

差點入figma, 結果無。

如果HT無鐵, 都會neca

對mafarlane 18吋有興趣, 不過都係無入

Hot Toys, 12" 係1/6 (外觀上今次都算跟足比例)

Neca係當係6", 所以當係大約1/12.
早年neca有出18"robocop, 已可歸為1/4

(因為3.75"通常係1/18)
回復 20# mushroom
mcfarlane有出18"我都係剛醒起, 反而neca隻18"印象較深.

我個人唔係太鍾意大size既美玩, 可能玩慣star wars, gi joe等, 所以對3.75"熱愛d.
6"已經係唔多玩.
12"就真係計落1年都唔會入1隻, 有數得計!