Toysdaily 玩具日報

[航空] 我的旅行飛機( #65更新)

之前去韓國坐過濟州航空,一直都很想擁有這架飛機玩具,因為它的顏色特別,尤其喜歡Jeju Air那個圖案,奈何到現在都沒有Jeju Air 的飛機玩具。
不過早前在網上見到有人做一些從未出過玩具的飛機型號,我訂了Jeju Air B737-800 及Sichuan Airlines A319,這真是一份很好的聖誕禮物。

飛機做得十分細緻,不但有飛機編號及Jeju Air的韓文,連機尾的韓國旗都可以見到

飛機引擎上有Jeju Air的網址

小翼上也有Jeju Air的圖案

起落架上也有飛機編號

這架是上年去四川,由九寨溝回成都是坐的Sichuan Airlines A319,機身上有四川航空的字眼,跟原本的是一模一樣

同樣地引擎上也有"Sichuan Airlines A319" 的字

好多靚飛機:handshake:
新添4架

China Airlines A330-300

China Airlines B737-800
很喜歡Airasia的飛機:46:

Airasia A320-200
Now Everyone Can Fly:71:

另一款的Airasia A320-200

CA 幾型,謝謝分享
各有喜好~~~~~~~~ good~
又搵到4架:love:

Japan Airlines B747-400

Japan Asia Airways B747-400

Air China B777-200

這架Dragonair A321真係好難搵,最後好彩係JP Yahoo見到
:46:

Dragonair A321

{:1_377:}Very nice dragonair

very nice = very expensive{:1_206:}
請問你d飛機係唔係全部都係Herpa牌子?
我以前都有儲,都有2、3佰架,但近幾年停咗。
睇落質素好似靚過以前。
現在1:500大概賣幾錢?
MochaMocha 發表於 20-10-2014 09:25 AM
請問你d飛機係唔係全部都係Herpa牌子?
我以前都有儲,都有2、3佰架,但近幾年停咗。
睇落質素好似 ...

唔係架,有其他牌子
其實我冇理咩牌子, 都係睇價錢
我儲的全部都是1/400, 1/500就唔知價啦{:1_203:}
民航機一般有邊D SCALE?
whoip 發表於 7-11-2014 11:39 PM
民航機一般有邊D SCALE?

普遍係1:400 & 1:500, 大架D有1:200