Toysdaily 玩具日報

查看: 4220|回復: 12

[玩具報告] 【石破天驚】"The ROCK" 辛·康納利爵士 Sir Sean Connery

話說Art Figures這個辛伯近年令人最深印象的John Patrick Mason造型figure,小弟於推出官圖時並不睇好,無預訂。主要是覺得髮型怪怪的,與面相配合不見得似辛伯。

不過推出後看了DR.AL及廣闊的宇宙師兄的第一時間分享,中毒了。原來辛伯一戴上頭笠,似到不行,有角色八至九成的相似度,於是乖乖後追了。

說回人偶本身,槍械有少少舊化,造工不錯。鞋是膠造,加布鞋帶,有少少泥漬,鞋型不錯,還可以。衣物掛袋等都有ART FIGURES一貫水準,不過魔術貼還是貼不好,比較易甩(相比TC,好一點)。

素體比起小弟上次玩AF有改進,雖然小弟無認真除衫將兩隻比較,但結實度,關節鬆緊度,擺動作時的穩定性令小弟滿意,因此今次拍照可以做出動感的動作,不用支架支持。不過雙腿向屁屁位如果可以再往後屈多一點的話, 直立時會更有型.

頭雕有師兄唔鐘意"雙眼水汪汪",但個人可接受。辛伯的老年面相無可挑剔,有角色神采,LIKE!

頭套戴上頭頂做做樣子即可, 萬勿長戴上面上, 色移的, 小心.

一對可動鐵線手開盒已穿好手套, 方便兵人新手, 第一次見到如此貼心的服務.

小弟把玩時用舊化粉彩替衣服加了舊化,拍照/擺設時好看一點。

首先分享一下小弟收藏的辛伯頭雕兵人:

正式去圖~

各位帥兄, 請請~

{:1_226:} Support !!! .....  mine is still in box ..... playing wolverine and jordan this week.

Hope have the time to open it next week and take some photos for sharing !!!
Support !!! .....  mine is still in box ..... playing wolverine and jordan this week.

H ...
RRAAYY 發表於 12-5-2013 04:17 PM

小弟都一樣有狼人,同loki,重有隻自組搞緊,不過辛伯吸引力大d,所以搞佢先。
回復 1# catcat 這隻我都有,正體上ok,但我覺得兩枝槍比例細了些,你覺嗎?
回復 3# catcat

同意! 呢隻公仔絕對係大貨靚過版之作.
i got no time to take photos of this awesome toy! GREAT JOB!:love:
話說Art Figures這個辛伯近年令人最深印象的John Patrick Mason造型figure,小弟於推出官圖時並不睇好,無預 ...
catcat 發表於 12-5-2013 03:48 PM

小弟好少玩兵人, 呢隻入咗但唔識為佢上裝備, 而家有貓大出圖, 實行照跟:35:
我都有狼人同呢隻, 我都係玩左呢隻先, 正:71:
回復  catcat  這隻我都有,正體上ok,但我覺得兩枝槍比例細了些,你覺嗎?
catcat06123 發表於 12-5-2013 05:23 PM

比例大致上正確吧。

AF素體比起一般HT要高,差不多是TTM20的高度,視覺上細了?
回復  catcat

同意! 呢隻公仔絕對係大貨靚過版之作.
chankb 發表於 12-5-2013 05:29 PM

大貨正過版。:71:

好彩細廠易後追。
i got no time to take photos of this awesome toy! GREAT JOB!
darknight 發表於 12-5-2013 11:28 PM

師兄留晒D時間玩美玩.....下次到辛伯啦。
小弟好少玩兵人, 呢隻入咗但唔識為佢上裝備, 而家有貓大出圖, 實行照跟
toms110 發表於 12-5-2013 11:53 PM

配刀如果喜歡的話,可以用兩條繩掛上小腿,好似動漫版美國隊長咁。:64:
我都有狼人同呢隻, 我都係玩左呢隻先, 正
全職玩具獵人 發表於 13-5-2013 01:05 AM

美雄所見略同!:71: