Toysdaily 玩具日報

樓主: sundaydriver

[活動展覽] [封塵多美無人理!] TOMICA CORNER X JUSCO 魚翅當粉絲 (P.4 updated)

雖然冇玩呢款玩具,但見資料咁海量都真係睇到嚇一跳!
唔留低條腳毛唔得,感謝如此用心既分享!
shallbe 發表於 25-4-2013 02:36 PM

多謝晒!!!:love:
話.呢車仔真是吾少野.收得甘齊個收藏家都好犀利.
886600 發表於 25-4-2013 07:59 PM

其實肯攞出黎,又敢咁樣擺响度,真係無幾多個!:58:
紅盒真係難d。。。
不過銀色都好容易,白色Y記都有部!!
check PM啦!
sundaydriver 發表於 26-4-2013 10:09 AM

:handshake: 謝謝Dry哥, Thank you:64:
相比起你時間同我搵大無事。。。你仲值得佩服啦!!!
sundaydriver 發表於 26-4-2013 09:55

話時話應該7~8 號到手, 到時約埋你出黎 dinner 分贓 :34:
話時話應該7~8 號到手, 到時約埋你出黎 dinner 分贓
bbf1125 發表於 26-4-2013 11:43 AM

LE私追姣打!! :love:
其實肯攞出黎,又敢咁樣擺响度,真係無幾多個!
sundaydriver 發表於 26-4-2013 10:12 AM

最老套果句, 佢咁擺出泥, 對知音者當然是好消息, 但, 能否刺激人買呢?
以它們的身價, 可能放在商場展覽都得.
最老套果句, 佢咁擺出泥, 對知音者當然是好消息, 但, 能否刺激人買呢?
以它們的身價, 可能放在商場展覽都 ...
lk_yau 發表於 26-4-2013 02:33 PM

其實無咩刺唔刺激可言。。。:67:
因為不嬲儲TOMICA既,都好少去日本公司買!

至於展覽。。。唔好玩啦。。。畀小學雞玩玩下既SHOW,
display哩堆車响度做乜。。。
其實無咩刺唔刺激可言。。。
因為不嬲儲TOMICA既,都好少去日本公司買!

至於展覽。。。唔好玩 ...
sundaydriver 發表於 26-4-2013 02:49 PM

都係, 我諗E家D細路, 都係用來"玩"既, 有幾多個會用來收藏+欣賞?:42:
都係, 我諗E家D細路, 都係用來"玩"既, 有幾多個會用來收藏+欣賞?
lk_yau 發表於 26-4-2013 03:41 PM

:78: 其實哩個世界無變過,TOMICA係一心出黎畀細路玩既,
記得當年細個既第一架TOMICA,亦係唯一一架大人買既,係銀色既童夢零!!
一個六歲細路,架車一到手,
第一時間就係掉盒!
然後撞牆、再造空中飛人。。。
宜家攞番出黎,見倒d傷痕。。。
先發覺自己都曾經係細路!!

要 “收藏+欣賞”,幾時都係大人想懷緬過去,
既一種真摯熱誠。。。
童夢零 ... this is also my favourite TOMICA when I was still a kid !!!  :love:
童夢零 ... this is also my favourite TOMICA when I was still a kid !!!  :love:
童夢零 ... this is also my favourite TOMICA when I was still a kid !!!
RRAAYY 發表於 26-4-2013 04:05 PM

我們都是這樣長大的!!!:$
其實哩個世界無變過,TOMICA係一心出黎畀細路玩既,
記得當年細個既第一架TOMICA,亦係唯一一架大 ...
sundaydriver 發表於 26-4-2013 04:02 PM

我印象中的第1架, 是 MatchBox. 最近和母親談起, 才知是小時侯病, 看完醫生後她特意買來"Tum"我的:35:
(其實有3架, 都已三十幾年前lu)
DRY GOR 真係出心出力...thx...
喺多個月之前已睇過鳥...:78:
童年回憶.....:oh: