Toysdaily 玩具日報

查看: 8211|回復: 11

[玩具攝影] Figure-rise 6 [ TIGER & BUNNY ] 戰車Lonely Chaser

出左成個月多,但拖到現在才起貨(之前掛住搞LBX=w=)幸好d零件都係大大舊,而且不需怎麼補色and畫線,比想像中易砌好多:73:

先講巴納比架Lonely Chaser
高端科技再加上流線型的設計,令外型充滿著時代感

但車尾卻好像惡搞咁,故意設計到成個兔仔屎忽咁,
和車頭完全是另一個設計般:47:

人和車的比例方面亦很恰當
(但聽人講配SHF比例更完美:26: )

而虎叔架Lonely Chaser是比較傳統的大頭鬼設計,
令車身感覺厚重穩陣

車輪方面用上軟膠,令真實感提高,
而且附有螢光貼紙貼在車輪上,令到像有發光的

感覺上呢架Lonely Chaser完全乎合愛亂衝亂撞既虎叔
(撼得撞得唔易壞:34: )

兩台Lonely Chaser更可連結合體,使速度提升數倍,
但控制權在巴納比上,虎叔則變成副座

而且雖說是合體,實則卻只有虎叔的Lonely Chaser
是完全變形,巴納比的只是伸出一支連接柱而已

但由於虎叔經常在車上喋喋不休,弄得巴納比受不了
而強行將兩車分離!!所以合體狀在劇中不常出現:38:

這次Figure-rise 6的TIGER & BUNNY系列應該出完了,
唔知下次會用咩做主題呢?我希望係kamen rider:35:

My Blog歡迎參觀
http://blog.yahoo.com/howard8013/articles
好靚, support !!!!!!!!!!!  :71::71::71:
模型既比例比SHF出色呢:71:Bunny個頭仲要抬得起:79:
這次到電單車, GOOD
不錯的講解和作品分享
謝謝大大
simple & nice

i like this anime
模型既比例比SHF出色呢Bunny個頭仲要抬得起
zero2443 發表於 18-1-2013 06:36 PM

抬得起係因為模型送o左頸ge替換件
好想成SET買呀! 不過又怕之後會出BOXSET...
這次到電單車, GOOD
不錯的講解和作品分享
謝謝大大
歐叉獅子 發表於 18-1-2013 08:01 PM

謝謝版主:34:
:50:
好想成SET買呀! 不過又怕之後會出BOXSET...
francis_lks 發表於 19-1-2013 01:25 AM

咩BOXSET ???
頭像被屏蔽
即是2個人+車~~
luciferchoi 發表於 22-1-2013 01:33 PM

機會不大,除非跟大手大腳:58:
Nice report! :71:
Thanks!