Toysdaily 玩具日報

[鐵道] 我啲火車仔 - 新加LGB Stainz 2 個屁股同其他相(p8)

pigpig 兄唔係hk 架
bbf1125 發表於 27-3-2013 04:11 PM

所以要買野係最痛苦嘅一件事  :die:
勁好呀今日,
冷氣瓜咗
室內溫度33,
室外唔知幾高,唔敢去試
有啲溶咗࢚ ...
pigpig2000 發表於 27-3-2013 03:28 PM

:50: 33度....
你個度夏天......
33度....
你個度夏天......
Herpa500 發表於 28-3-2013 09:29 AM

我呢邊得夏季同雨季咋 :63:
所以要買野係最痛苦一件事
pigpig2000 發表於 28-3-2013 05:14

咁又真係慘d 只可以網購 :oh:
我呢邊得夏季同雨季咋
pigpig2000 發表於 28-3-2013 10:51

:@ 你係馬來西亞 ar :67:
你係馬來西亞 ar
bbf1125 發表於 28-3-2013 11:04 AM

唔係呀b兄,我去咗越南,
呢到day day食牛肉粉㗎 :34:
唔係呀b兄,我去越南,
呢到day day食牛肉粉
pigpig2000 發表於 28-3-2013 11:54

越南d 工廠妹係咪好正架 :46:

pigping 兄你係咪做 garment 架 :67:
越南d 工廠妹係咪好正架

pigping 兄你係咪做 garment 架
bbf1125 發表於 28-3-2013 12:16 PM

工廠妹?b兄唔怕玫瑰??:@
我過黎搞吓小生意咋。 {:1_208:}

RE: 我啲火車仔 - 新加G-Scale LGB Stainz 2 個屁股同其他相 (p8)

上次影影吓比老婆拍咗出去,家陣計續 

超級好生養嘅大pet pet :(

pet pet都有粒鎢絲燈㗎 :)

兩個轆中間過塊係集電器,不過咁大塊鐵篤落條軌唔知會唔會磨蝕條軌。 {:1_215:}

擬似煤炭嘅東西,諗得真係周到。 :78:

邊位呀你 :58:

傳說話呢㗎車頭可以噴煙,真係好期待可以見到 :handshake:

假狗,唔會吹到bb聲嘅bb :73:

個鉤好玩具look,我見人地啲大車嘅鉤靚好多 :unhappy:

好扁嘅橙色貨卡,啲字仔印得好鬼靚, 好精細, 不過成件野點睇都覺得好便宜,好cheap :47:

本來諗注學啲鬼佬咁油咗佢,但個卡啲字仔印得咁靚,真係唔捨得 :42:

全套野得呢part有咋,LGB凸字 {:1_208:}

嚟個正面先,覺得好扁 {:1_237:}

同埋個底好很膠, 全卡除咗幾粒螺絲同四隻腳踏之外就冚膠 :no:

碎石車卡,好一個大膠兜加一大個印刷精美嘅LGB標誌 :die:

裡頭有兩道膠閘仔可以屙番啲石仔出嚟 {:1_224:}

雖然好膠,不過都算刻工精細,啲木紋同啲鉚釘好靚。
如果上咗色嘅話真係無敵 :!

同場加影:膠兜貨車
跟herpa兄果套唔同,呢套跟一個架大膠兜貨車,

膠車膠兜連條鍊都膠埋 :time:

個膠兜可以向後放落地,諗注遲啲上色同換埋條鍊,等佢膠少啲 :34:

不過架膠貨車跟個膠卡拍埋一齊真係好襯㗎,膠到。。。。 :71:

貨車有埋個膠公仔,唔使吹氣㗎 :x

全膠福合照,雖然好鬼膠,不過真係好喜歡,連續幾日我都放佢喺床頭,加陣佢就係小三 {:1_227:}

:sad:  你都好啦, 有部貨車....我部係超膠唔知咩車:-
{:1_197:} Good Morning Pigpig
:handshake: WA ~~~~ 部蒸頭真係唔錯 wor ~~~
你都好啦, 有部貨車....我部係超膠唔知咩車:-
Herpa500 發表於 3-4-2013 09:37 AM

:die: 同病相憐
WA ~~~~ 部蒸頭真係唔錯 wor ~~~
bbf1125 發表於 3-4-2013 06:21 PM

係呀b兄,我day day咀野佢先瞓㗎 :p
:43:早晨呀pigpig