Toysdaily 玩具日報

[鐵道] 我啲火車仔 - 新加LGB Stainz 2 個屁股同其他相(p8)

MA 動力ユニット(即M車)好大原因是台車集電問題因我有一A0098
岳南&#374 ...
omiya 發表於 19-12-2012 12:03 PM

多謝omiya兄支持, :64:
你套5000系好靚,知唔知邊道重有得賣呀。 :handshake:
回復 12# bbf1125

多謝bbf兄支持 :64::64:
火車呢樣野實在太少數民族。
希望多啲人玩,可以大家交流吓,
刨咗幾個月TD同其他forum,
我都重係一舊雲果隻。 :30:
回復 16# pigpig2000

應該沒有新品賣、我這盒是買中古品:)
回復  Herpa500

多謝herpa兄支持
pigpig2000 發表於 20-12-2012 03:14 AM

:43: you are welcome la
:78: Good Morning Pigpig, 你好嗎
早晨呀Herpa兄,:64:
啱啱拆開架kiha181諗注研究吓,
真係驚人白癡大發現,
原來呢㗎野都有飛輪。。。。 :p
早晨呀Herpa兄,
啱啱拆開架kiha181諗注研究吓,
真係驚人白癡大發現,
原來呢&# ...
pigpig2000 發表於 27-12-2012 11:17 AM

:unhappy: 你都好啦, 俾我拆開部車....我應該砌唔返
回復 22# Herpa500

常威哥囉,教我拆車。。。。。
搞到我呢幾日張啲車分屍分到上咗引。。。。:$
開始覺得自己有啲啲變態 :cool:

搞到我呢幾日張啲車分屍分到上咗引。。。 ...
pigpig2000 發表於 27-12-2012 11:27 AM

:78: 都唔係變態嘅, 起碼知道係咩構造:71:

Model Power - Alco Century 420

部車買咗啱啱14年,重行得好好。
好過部microace超多 :56:
14年來我自己都未玩過,係上個月先攞返.
果陣呢㗎野都算平,記得大概廿幾蚊加幣,
我完全唔識火車野,果陣係舖頭老闆幫我執。
其實㗎車手工超級粗糙,後驅,車頭只係做集電, 
冇頭尾燈,不過有室內燈,重要係夠哂古雅果隻烏絲燈,。:47:

車頭質面

車尾質面

車頭相 :34:

生產國家。。。。。。地圖上消失咗果個南斯拉夫。。。。。。 :50:
:Q 南斯拉夫製造....好有收藏價值
:43: Good Morning Pigpig
:66:南斯拉夫出品!小弟真係第一次聽

搞到我呢幾日張啲車分屍分到上咗引。。。 ...
pigpig2000 發表於 27-12-2012 11:27 AM

嗱嗱嗱,唔好拉我落水呀!我係唔會認架!
好正!:71:使錢買自己心頭好、好過做埋啲冇謂既野啦!