Toysdaily 玩具日報

查看: 64364|回復: 53

[分享討論] 無停新宿東京六天自由行 ; 加了相

今次唔係住大熱地區的新宿..而且六日雖然有經過,但無落過車行行新宿..

可惜到去當日是假期,無開..望門輕嘆...:76:

:63::56:

去到日本都有星追...佢地同在場班中年男子好鬼熟咁...做晒手勢支持佢三個..

:64:
好多正相 :71:

攪到好想去旅行添 :35::36::44::30::70::59:

多謝師兄賜圖 :64:
Good thx
大大啲相, 睇多一次就想去多一次呀!!!!!!
:no::no::no:
Welcome back~~~~~~~~ :)

其實今次是見日航有特價機票飛東京,加飛去北海道來回機票只是多5舊..想去北海道..這個價平時好難有呢...

但最後找不到朋友去..只找到另一個假期不多的朋友..結果改玩東京算了..

不過要玩東京,玩一個月都唔夠呢...
這次好多地方去到都無時間行..好似秋葉原..行過魂SHOP都無時間入去睇睇..影影相..
上一次去是整緊新起的車站,今次已經整好..

淺草搭船的碼頭,上次是木,今次已經是新的..

大大果盒老變食玩我係中野見到都心郁,不過最後都無買到
想問下ban dai 果座大廈 / 叮噹 / 鬼太郎 /eav 鋪???
以上嘅地點??
thx
nice trip.  one of these day I am going to make my own Gundam pilgrimage.
回復 7# 冇呢個人

見平成三分一有多,買一套囉..在場唔止一套0既...
鬼太郎那幾張好有懷舊感~~幾張食物的照片看起來都很美味~~感謝樓主分享!!
回復 8# 1q2w3e4r

BANDAI本社大樓在淺草..位置天書都有講...

叮噹  http://www.fujiko-museum.com/access/

鬼太郎  http://www.wretch.cc/blog/dorami0722/11733132  日本旅遊天書都有講這景點..

EVA STORE http://www.evastore.jp/real/tokyo01/

o的野食好吸引:shy:
見hompage 大影那碗湯麵, 唔通係電氣街出口那間康龍? 有冇加200円加多個麵:x

另你去台場Driver City 那間七仔有冇買佢, 我比太太擺哂行李位, 最後冇買到:49:
回復 14# tonytony

係呀..是康龍拉麵...:71:

今次台場只行了高達那邊就走..其他地方無行了..:42:

冬天去有一個樣衰就係日照短..五點已經天黑..有時時間唔夜,但見天黑好似好夜咁.:38:.