Toysdaily 玩具日報

[改造交流] DX10 磨咗眼眶, 睇下有冇好D? (教學已出)

:71::71::71                                                                                                                                  您的帖子長度不符合要求。字節系統限制: 15 到 10000 字節

當堂醒目哂!:71:
第一張圖同第三張圖直情好似eb1�4果隻T2頭雕!:34:
令我懷疑HT............!:55:
好似好左

其實點解HT唔處理好呢個係人都知..
連玩家自己都知要點解決的問題解決左至出貨呢?
hotroys 發表於 9-11-2012 11:19 PM

因為HT知會有班人會出嚟講對眼出到咁先似阿諾,版果隻對眼冇深入咗,冇咁似°:54: :34:
wow .....need to do this again just like my Indiana Jones
RRAAYY 發表於 9-11-2012 11:57 PM

大大上次嘅教學我已收藏好
係好左:71:師兄真係藝高人膽大
wow .....need to do this again just like my Indiana Jones
RRAAYY 發表於 9-11-2012 11:57 PM

ching how long will this eye thinning modification take?  1 hour?
點解小弟睇唔到啲圖嘅?:?
呢個手術鍾博士都做左,但呢隻我唔攪啦…
師兄攞番正啲相之後,差別不大,看來對某些角色來講,可動眼顯得凹入係無可避免,但感謝師兄分享:71:
嘩, 堅秋~~~~~~~~~~  出教學PLS~ :Q
回復 4# papay

D 相用IPAD OR IPHONE 係會變打橫, 電腦睇就冇事, 但係依家搞掂LA!
回復 13# chankb

YES!!:71:
回復 22# borisasf

依家OK LA!
回復 3# rayli0503

回復 9# DDDragonball

回復 10# Spartan113

回復 25# darknight

教學已出!
http://www.toysdaily.com/discuz/thread-195834-1-1.html

回復 13# hotroys

這問題HT點會唔知,只是無能為力!:58:
因為牽涉頭雕及模具的問題!:36:
頭雕師雕的眼是否平衡對稱,眼球弧度跟模具是否配合,而模具處理披風�水口做得好唔好!
要改你估話咁易!如果改衰咗重要重新注模!

好似現在的冇hart廠家,為求出貨,話知你嘈啦!:54: