Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: jimmykwok

[個人收藏] 周遊日本之旅

回復 22# denniskwong

真係感動流淚,直頭要買個相架廂起佢:help:
回復 25# jimmykwok

如果早同凌晨兩個都係無覺好瞓,寧願凌晨機,玩多日嘛....
大大萬變咭平唔平啊?
mandarake 我除左北海道果間冇去過外其餘d 分店都去過, 宇都宮果間真係唔洗去, 好在我果次係去完鬼怒川回程順路去宇都宮食餃子先去, 福岡上年未搬之前係有兩層賣玩具的, 我覺得果時多野睇d 其車實係博多巴士總站係有幾架巴士去到對面架, 小倉果間應該係呢幾個月先搬過去, 我2月去果時仲係係小倉站出面條商店街入面
回復  hompage

我搭蜜桃航空 $888單程(無行李寄倉), 回程加左兩件行李就要$1400左右,total 2200埋單
...
jimmykwok 發表於 26-9-2012 01:12

我十幾年前都試過搭夜車由東京去札幌真係好辛苦, 試過後我同幾個friend 回程時情願補錢都要搭有床果隻  :80:

其實住hotel 可以住東橫INN 單人約400, 雙人都係約700 左右, 基本上係每個 JR 車站附近一定有一間, 大大下次可以試下 :64:
好羨慕 :63::63::63:
回復 35# bbf1125

除非好易入睡,,傍晚便去瞓,搭得早機要3,4,5點起身起身又要攪十大輪先出門,實際可以瞓唔到幾多,一樣咁辛苦..
去到日本又中午..如果飛機瞓到半程,去到便賺半日..5!搭凌晨機辛苦D都抵..:(:$
回復 35# bbf1125

都係BOOK東橫..5晚三千幾..近上野同秋葉..正正要和會去這兩個地方..
單人400元真的唔多見..而且夾住日日本假期,BOOK房都難0左又貴0左..><..