Toysdaily 玩具日報

查看: 4503|回復: 19

[其他] [反地產霸權]•新界西 / 功能二•投邊個~?

我最首要希望議員幫倒市民做既野,
係已經直接影響每個市民既地產霸權,必須要受制衡!!

唔理佢講野斯文定激動~!!

我手震,我剔成咁。
又趕時間,唔得閒去換票,唯有咁啦。
你懂的。
區議會(第二)功能界別"人民力量"係冇份選...
但投個冇咁差既,好過畀最差果個當選......
新西投 余若微?李桌人?

第二界別投民協都唔投民建聯,雖然都係屎
區議會(第二)功能界別"人民力量"係冇份選...
但投個冇咁差既,好過畀最差果個當選......
人仔貓 發表於 9-9-2012 12:10 PM

老實
我一個都投唔落。

大蕃薯 一直都係賣港賊
緊申 比大蕃薯好一點 但都係賣港 投唔落
白姐姐 完全唔開胃
流肛華 人渣
撿機 關鍵時刻賣香港   
為鯨 英文名是bitch嗎?
閑姐 我細個住木屋區 果陣佢走黎扮幫我地 有次我當時仲細 佢可能無點避忌 我聽到佢好差既嘴臉 到今日我都仲係記憶猶新 依個人極虛偽 咁多個我最憎係佢
老實
我一個都投唔落。

大蕃薯 一直都係賣港賊
緊申 比大蕃薯好一點 但都係賣港 投唔落
白姐姐 ...
果汁先生 發表於 9-9-2012 12:17

非常全面的分析...
區二都係功能組別
仲有三十個功能組別議員
在分組投票下呢五個講員
只係小數又何來反影民意???
所以。。,,,唉

我撐"人民力量"!!!因為人地真係有行動出來捍衛民主和市民利益!!!

臨尾一場謝偉俊仲要被黄洋達狂插爆一嘢!!!!哈哈哈~~~~~~~~~~~~~真抵死!!!

黃洋達最後一擊插爆謝偉俊 (選舉論壇 RTHK )
http://www.youtube.com/watch?v=-Fbo6idnDrk&feature=related
與其把人力物力用在反洗腦,爲什麽沒人遊行集會反對地產霸權?沒有人為攻長江中心??

住房、商鋪、寫字樓租金上升更是直接影響活在當下的人的生活。

因為搞反地產霸權有關的遊行集合沒人贊助、不敢搞財大氣粗、怕得罪、怕有人洗橫手黑道報復(看看某民主派Mr.何和某前電台名嘴Mr.鄭)?政府不會報復,所以就反政府??政府相對好蝦???

不喜勿罵,沒叫你同意,個人感覺而已。地產霸權比政府更可恨。
政府助長地產霸權
我就分唔到邊個更可恨
與其把人力物力用在反洗腦,爲什麽沒人遊行集會反對地產霸權?沒有人為攻長江中心??

住房 ...
gazza1211 發表於 9-9-2012 14:45

7.1遊行不是已經有反地產霸權了嗎~?
而且凡事都需要因時制宜, 目下大眾較關注既係反赤化教育...
功能二,開頭想選個特首候選人,點知蓋完印見到肛華又好似幾好,咪蓋多個囉;
跟住望落去,見到白姐姐先醒起佢可能會幫我絕食爭取唔駛交稅,於是又蓋多個;
再望落啲見到檢GAY同緊SUN都好似唔錯,我又衰多手。
最後見蓋咗咁多,唔爭在蓋埋丸閒同大胃鯨,大家HAPPY

住房 ...
gazza1211 發表於 9-9-2012 02:45 PM

地產霸權有問題…但唔夠齊心。

同齊心反國民教育有乜問題呢?
都無衝突?:?
我送左俾告急三兄弟一程:p
一路好走~
:sad:救命呀!
未投既出黎投票呀!

西環契仔偽獨立人仕已經謝緊票啦!