Toysdaily 玩具日報

[其他] (2樓更新9月3日詳情)今日我參與了學民思潮大集會,有些少感想

冇出過街既意思...
係指冇係WebSAMS系統出現過...
小堅 發表於 3-9-2012 08:58 PM

http://forum.hkedcity.net/viewth ... p;page=1&fid=71
無出過…又會有人問點裝咁奇怪?:?

小弟真係唔識?
講解下好嘛?
的確,慶幸現今中學生尚有能力,頂得住
Code 發表於 3-9-2012 09:35 PM

其實學生係頂唔住...
老師培訓不足...
文憑試題目過深...
無出過…又會有人問點裝咁奇怪?

小弟真係唔識?
講解下好嘛?
原罪 發表於 3-9-2012 09:36 PM

你見佢係課外活動到...
而課外活動既資料庫真係冇...
其實學生係頂唔住...
老師培訓不足...
文憑試題目過深...
小堅 發表於 3-9-2012 09:38 PM

你其實應該知呢個政府同教育局係痴左線…
你見佢係課外活動到...
而課外活動既資料庫真係冇...
小堅 發表於 3-9-2012 09:40 PM

你係專業,小弟真係唔清楚,你一講出有問題。我都搵資料。
因為太多假新聞…
小弟都驚中伏!
你其實應該知呢個政府同教育局係痴左線…
原罪 發表於 3-9-2012 09:41 PM

知道又阻止唔到...
唔係冇做到野...
係做唔到野...
你係專業,小弟真係唔清楚,你一講出有問題。我都搵資料。
因為太多假新聞…
小弟都驚中伏!
原罪 發表於 3-9-2012 09:42 PM

因為係我負責更新,同埋我有sysadmin acc...
所以我先好確定話畀你聽,我地學校冇...
知道又阻止唔到...
唔係冇做到野...
係做唔到野...
小堅 發表於 3-9-2012 09:43 PM

就係一次又一次。
大家都唔團結…

被政府d小修小補或者假標題呃左…(大人都會被呃,被洗腦…)
呢次國民教育既風波,令到好多家長睇返d仔女讀緊咩…

通識…或者其他課外活動…
原來已經好多紅色元素…

退一萬步諗,
今次你當大家過敏,
但有可能令小朋友出事!都唔應該俾佢試!

教育局搵小朋友/老師試左幾多野?
你應該感受好深…
其實學生係頂唔住...
老師培訓不足...
文憑試題目過深...
小堅 發表於 3-9-2012 09:38 PM

我指的頂唔住是指不被洗腦

任何正常的新課程起步都一定出事,不過在此我不作深究
我指的頂唔住是指不被洗腦

任何正常的新課程起步都一定出事,不過在此我不作深究
Code 發表於 3-9-2012 09:48 PM

我想問通識又關洗腦事???
就係一次又一次。
大家都唔團結…

被政府d小修小補或者假標題呃左…(大人都會被呃,被洗腦… ...
原罪 發表於 3-9-2012 09:48 PM

好難冇紅色元素...
因為回歸左...
就好似遊學團都搞左十年一樣...
通識科成立時,好多老師反對...
不過係我識個班老師之中...
佢地反對唔係為左班學生...
而係唔想教多科...
佢地話工作時數已經夠長...
三三四後好多舊既學科都改...
依家加埋通識,就變相增加老師壓力...
當然三三四既評估,都係源頭...

個時連自己老師間都唔團結,有私心...
叫其他人點團結...
唔需要認同呢位先生嘅其他種種言行
只以事論事,佢喺呢段片嘅言論真係好中
http://www.youtube.com/watch?v=r_vRfRP9dqY
回復  simpsons

我唔知噃,條在女無出聲,我咪當佢讚成羅!事後我會諮詢佢的。
hk小文 發表於 3-9-2012 09:20 PM

有你這樣想法的人將來想社會好都幾難。
有你這樣想法的人將來想社會好都幾難。
simpsons 發表於 3-9-2012 10:29 PM

佢既想法同阿梁生做既野(你支持緊既)根本係異典同工,無分別架

其實講到尾都係一個"信"字,正苦唔信市民,市民更加唔信正苦,正苦毫無威望,市民完全唔認同,仲要手法拙劣,什麼"中共係團結進步無私高效率o既執政集團"都寫埋落去指引,擦遲陣鞋會死咁,俾人執到出來仲有咩好講?撐正苦的又 on 9 過人,例如呢位洪為民先生:

http://hk.news.yahoo.com/%E6%B4% ... 2%B2-122100738.html

洪為民星期日晚,在自已Facebook發起下星期開始接力絕食支持國民教育,直至十
一國慶。言論引來大量網民抨擊,指他是「IPRO A」會長,是左派背景。

洪為民認為連日來社會只是一面倒反對國民教育的意見,此提議是想表達社會另一
面的意見。雖然洪為民支持國民教育,但他的兒子就入讀國際學校,他說會親自教
兒子認識中國。

撐國民教育但個仔就讀國際學校!真係當人 on 9 嘅咩!而家佢即係推銷緊d大頭奶粉比其他人,但自己屋企個B就食緊美贊臣,出少句聲當幫忙啦!不過多得呢 D 人,成件事情清楚曬!