Toysdaily 玩具日報

查看: 6910|回復: 15

[玩具報告] 舊物新入--MAX THE BIG O(當龍爸前的放縱~~)多圖

話說今年要當龍爸,所以諗住放縱下,但等極都等唔到隻ex黑三一,咁啱响”也苦”有人放呢隻,所以就避過海關帶左佢返屋企,其實好想一早出post,但我個龍仔提前出世,忙左成個月,呢家先有時間,唔講咁多,去圖~~:77:
呢個價錢,是應該有個安全盒既~~

第一層封面

第二層封面

雖然唔識睇日文,但呢張嘢比我個感覺唔錯

說明書,仲有對手套,max合金啲手套我無對啱帶

一開盒即覺得,被騙了,簡單得可憐:50:

淨企都覺得佢好巨型~~

呢啲金屬感覺幾特別,真心覺得佢是用心做呢啲效果出黎,但原來是膠黎架咋

有一對好靈活的手

為免教懷細路都驚過唔到不雅物品審裁處,所以用無名指~因為淨舉無名指是一件好難的事~~:p

沙煲咁大個拳頭

雙龍出海

呢部車真是敗筆,好心佢做好啲la

泊車位唔洗捱貴租la~

配件一覽

呢條鍊可以扣响身度,總供六條

扣埋呢啲飛鏢一齊用

好細心地比你遮螺絲位,但都是唔會用~

光頭look

兩眼發青光~~

帶返個假髮先

心口大炮

搵返件神兵襯下先~~(本身想試多幾件,但因為要準備bb房所有神兵利器都收埋哂,好辛苦先搵到呢支噬魂)

為左遷就新寵,特登執過呢格,咁樣就知佢有幾大隻la~

後記:
總括來說這隻有好多地方都做得幾好,尤其是一啲好細心為玩家的設計,例如入電池位的蓋上的螺絲會有塊膠片頂住,等粒螺絲唔會咁易唔見,而整隻合金好墜手,雖然有金屬效果的地方是膠,合金地方郤是大脾同手臂位,但都感覺都算唔錯,因為要朋友幫手交收先發覺呢隻嘢出post唔多,其中一位大大曾經好詳細敍述過,本人的與該POST相差好遠,但呢隻機設本人十分中意,都有考慮過買合金魂定是呢隻,但好憎笨大的呃錢手法(出限定配件),所以都是放緃一次~~同埋真是好鬼中意佢對眼識發光~~
題外話:大家知唔知隻ex黑三一有無聲氣呀?真是等到頸都長呀,我等緊佢地一家團聚架~~
估不到Max合金身上那些凹凸裝甲不是合金來的!?Anyway,Max太大和我已經買了合金魂的Big-O,不會在買重複了。

感謝真心報告!!
Thanks大大report!very nice collection!
My EX黑三一明天到手!
咁橋,我都係準備做龍爸,
我做龍爸前就鎖定左Ironman Mk7;
仲有,EX 黑三一今日lunchtime己派貨了。
正!BIG O顧名思義就係要 BIG!其實笨大嗰隻有effects parts都比呢隻爭咗啲,何況冇?!而且effect parts炒上天價不合理,兩個價錢加埋分分鐘過2k,更莫論揾唔倒…呢隻正好多!:71:
呢隻真係超巨大...小弟自問都玩唔起...
但係SOC個隻配件令買又唔知想點...
回復 1# giggs

恭喜晒 龍爸!!!
回復 7# manic_yin

多謝哂呀~~
congrats on baby!:77:
我都想買LEE隻...可惜我唔係龍爸:38:
今晚返去努力吓先:36:
恭喜晒~~~~仲有隻big o~~~雙喜~~~~:77:
雙喜臨門...弓起弓起:77:
回復 1# giggs

好有米 ... :79:
當龍爸 :77: