Toysdaily 玩具日報

查看: 46844|回復: 87

[情景] 多圖注意!...我和火車冇個故事

多得有班好兄弟....眼前li堆野:30: .......有7成都係li兩個月買......錢?:44: ...真係唔好提:31:
仲未計係日本坐緊飛機o個堆.....:80:

不過....係度識到咁多位兄弟.....真係好開心,亦好榮幸:35:
再一次.....多謝大家:64: , 感恩我們在此相遇

好啦......谷埋谷埋.....係時候o黎鋪勁o既

首先出場係蒸汽時代~~
C57-180 貴婦人
我第一架蒸汽車頭....
不過佢飲緊水....唔得閒理我地........

再o黎.....D51 孖寶~~352 & 498 東方快車
日本二戰前已經大量生產......戰時亦非常活躍
連台灣都有佢o既足跡

我鍾意標準型的樸實

又喜歡東方的華麗
人類就是貪婪的動物

到壓軸!!!德國蒸汽車頭!!!!!賣飛弗!!!
先o黎戰前機車(pre-war machine) BR Class 50

2-10-0 o既設計

當然唔少得德軍!!!

再o黎!!! BR Class 03 特快列車

2-6-2 o既大轆設計同樣吸引

仲有38t!!!!

一門3傑! 我最喜愛的蒸汽車頭!! (暫時)

到美國!......首先出場係GG-1.....
唔好睇少佢......佢係二戰前已經誕生o既電機車.....

美國就是有霸氣!!

拖住o既係好精緻....可開門BOX CAR......而且係差不多30年前o既美國產品

真係唔好睇少美國o既技術同工藝!!

然後係最新o既柴油機車....SD90!!!
更有霸氣!!!

中遠集團!

馬屎基

常綠

NYK

鐵道娘~~~萌~~

到日本早期電機EF16

日本柴油機DD51...比美國就是少了霸氣.....不過我喜歡

然後係......

車庫!? 係特殊車庫!!!
EF-510 紅霹靂 & EF210 桃太郎 日本新型電機

唔夠特殊!?.....特殊係佢拖o既野

掃軌車!

ソ80形
http://ja.wikipedia.org/wiki/%E5%9B%BD%E9%89%84%E3%82%BD80%E5%BD%A2%E8%B2%A8%E8%BB%8A

油罐卡細

油罐卡中

油罐卡大

車掌卡

煤卡

:78: 舒服晒~~~~
:64: :64: 多謝棒場
Add marks for thi great sharing.  :)

But u put it in a wrong place... :(

Anyway, support!  :)
多得有班好兄弟....眼前li堆野 .......有7成都係li兩個月買......錢? ...真係唔好提
仲未計係 ...
panzer_jimmy 發表於 24-6-2012 08:48 PM

好齊全呀:shiny:
好大規模   :71:
很厲害。:71: :71:
無底深占,不論係你個玩具櫃或者荷包,尼也匙醉姣得!:$
占.....:77:

好很正!!!..support!!!!....火L們上呀!!!!:*:*
我看到一堆鈔票...在我面前經過...:35:
我看到一堆:D:handshake:在我面前經過:46:
好正呀 :no:
特別係 D 貨櫃呀#雞呀 !!!!!!!!
好厲害、我都好鍾意火車、但偏愛日本火車頭
好晶彩:77:...........
地方都係大問題:38:
德意志裝甲車真係冇得輸!
好有霸氣!:@

除左佩服,真係唔知講乜好。:64: