Toysdaily 玩具日報

查看: 17624|回復: 24

[分享討論] 轉 ultraman漫畫!!!(晝風超正!)

唔係好似ウルトラシリーズThe First咁晝吉(早!?)田ge story
而係講超人離開左地球之後ge故事..當中吉(早~!)田同佢個仔....!?!
晝風真係好正,而且個story節奏去得好恰當,半介紹半推進咁去,好快就睇完!...開頭仲覺得好多....
點知66頁真係1d都唔夠:@(不過其實66頁係好多ga la:))睇完第一集,e本野1d都唔差!(勁有打手feel)

ps:雖然過去圓谷想ultraman成人向都失敗..,但係次次質素都唔差的..無論係04年電影Ultraman同Ultraman Nexus都係好正
可惜tv腰斬到得37話......如果可以睇到足本nexus就真係無憾啦....:sad:
If it issue figure.............. Must buy for DMS!!

:43:點知66頁真係1d都唔夠

特攝聯盟
http://bbs.temox.com/

http://www.178.com/mh/ultraman/17866.shtml

http://manhua.178.com/tags/search.shtml?s=ultraman
又係LINEBARREL 個2個作者, 之前套網漫拉打都未畫完, 又玩咸旦~~ :42:
有興趣,邊度可以睇?
小第貼唔到link..:56:
想睇的話可以去"特攝聯盟"ge超人區(第1頁就有~)
或可以到178漫畫網search "ultraman"都得~
原本對 ultraman 一 d 興趣都冇...不過我諗我開始改觀啦
唔該哂冬暖大人:64:
又係LINEBARREL 個2個作者, 之前套網漫拉打都未畫完, 又玩咸旦~~
車仔 發表於 5-11-2011 10:58 PM

拉打那套仲有無後續?
請問可以邊度追?
拉打那套仲有無後續?
請問可以邊度追?
原罪 發表於 6-11-2011 11:03 PM

http://www.h7.dion.ne.jp/~n_circus/index.html
呢個係佢o地個網, 左上角chapter 0~9 就係套拉打~
不過套漫畫無update好耐好耐啦~~:42:
呢個係佢o地個網, 左上角chapter 0~9 就係套拉打~
不過套漫畫無update好耐好耐啦~~
車仔 發表於 6-11-2011 11:34 PM

唔該哂…唉…:oh:
拉打個套係幾時出 小第都無睇過..:31:only睇過spirits..:55:
拉打個套係幾時出 小第都無睇過..only睇過spirits..
wwoonn 發表於 7-11-2011 08:29 PM
都出左好幾年.......
多謝分享!期待第二集的刊出
EVA款既ultraman?