Toysdaily 玩具日報

查看: 34396|回復: 15

[其他] 聖衣神話EX之煩惱?討論!

近日發現,我隻神衣神話EX-雙子既肚複甲
有些小甩電鍍戈層色,係因為我成日拎出來玩,整花左
我手甲都長,怕係人為hi花電鍍
定係氧化,痴唔實甩左,還是有咩原因?
有冇經驗老到既ching/大大傾下或知道原因?
唔想有更嚴重既事發生,暫時遠睇唔覺,細微花而已

所以...希望知道問題所在,最後想借機...
http://toysdaily.com/discuz/thread-167127-1-1.html
上面已係變左雙子紀錄帖,唔知會唔會越來越多花,會出事..
唔想買過盒...

最後係認真既分享,FB TD Fans Share Page
http://www.facebook.com/pages/ToyDaily-Fans-Special-Share-territory/244255842286611
讚後可自由分享!
不論是link,是copy,還是別家的相,自影當然更好!
1.同指甲無關,不過都最好唔好hi到
2.如果你用手指拎起時係掂全塑膠位的話,長期就會甩色,因為電鍍係塑膠面係冇電鍍係金屬面咁緊
3.建議唔好用手掂塑膠位,用布手套
4.盡量少玩..
5.一係掂金屬位..但一樣有機會甩
del
您的帖子長度不符合要求。 當前長度: 3 字節系統限制: 15 到 10000 字節
咁下次我買定手套...誇長左d...
少店易甩既膠位...我知複甲係膠,電鍍會易出事
唔關指甲事就好了,反正我買行版,有單,店員都話有花可以去瑞華行代理換...
仲以為要做d預防,同埋其他問題...
有些大大會多隻,一隻用來玩, 一隻用來儲。
指甲絕對都有可能…因我試過神話人馬背面個粒嘢,太實想整落去時一買返黎就俾指甲整甩咗色…
这种喜爱之心,可以体谅。合金估计保养本身就是一个麻烦。

但毕竟是玩具,如果兄台对它够爱的话,不会介意它甩了的色。
不能防的...
膠電鍍就是咁渣...
不能防的...
膠電鍍就是咁渣...
玩具 發表於 4-10-2011 09:52 AM

原來係咁!
我已經決定左拎件膠電鍍既複甲俾間鋪拎去瑞記代理到換...
好彩咁貴既玩具,唔洗買過隻,有單有據,早已放便花左既件拎去換!
原來係咁!
我已經決定左拎件膠電鍍既複甲俾間鋪拎去瑞記代理到換...
好彩咁貴既玩具,唔洗買過隻,有單有 ...
F.S.飛煞 發表於 4-10-2011 05:31 PM

下... 點換...
你玩花架喎...
下... 點換...
你玩花架喎...
玩具 發表於 4-10-2011 05:46 PM

點花都係未知知數
今次聖衣神話EX保養似係可以換d花件
因為係店員主動同我講,話因為唔似之前可以開盒check
有問題係睇唔到,所以花左可以拎去代理換返-_-
點花都係未知知數
因為係店員主動同我講,話因為唔似之前可以開盒ch ...
F.S.飛煞 發表於 4-10-2011 06:09 PM

有單可換?
請問大大喺边到買??
pm我 ,thank you~~
點花都係未知知數
因為係店員主動同我講,話因為唔似之前可以開盒ch ...
F.S.飛煞 發表於 4-10-2011 06:09 PM

您好 , 我想請問你最後有無換到?
我果隻冥傷子,跳樓兩次.............:x
我有隻EX,咁佢左手連住上身嘅圓球關節位鬆鬆地,想問有冇得換隻素體手?但係我嗰隻係水貨,係咪得日本嗰邊先會理?