Toysdaily 玩具日報

樓主: brilliant_road

[分享討論] 皆旺底層真係鬼鬼地...

冇錯啦,如我比二手價我就預左比人玩過殘殘地,但係比一手價買二手野就唔ok囉.....呢d唔關玩唔玩盒事......:3 ...
tonylee12003 發表於 27-9-2011 01:28 PM

問題係你點解知一定係店家開過,玩過? 你睇住佢開?
樓主完全冇講隻野有比人玩過嘅痕跡,亦冇講有問題, 既然隻玩具冇問題,
何必疑神疑鬼呢.
問題係你點解知一定係店家開過,玩過? 你睇住佢開?
樓主完全冇講隻野有比人玩過嘅痕跡,亦冇講有問題, 既然隻玩具冇問題,
何必疑神疑鬼呢.DIG 發表於 27-9-2011 02:16 PM

問題係當盒玩具有雙膠紙嘅時候, 你點知盒玩具無俾人開過, 玩過?
重有樓主都無講隻野係唔係一手價...可能平過正常呢
問題係當盒玩具有雙膠紙嘅時候, 你點知盒玩具無俾人開過, 玩過?
GTO 發表於 27-9-2011 02:23 PM

咪就係大家都唔知, 唯有睇隻玩具本身囉,
如果玩過都覺得冇問題, 咁點解仲要諗返一個冇答案嘅問題呢.

即是件玩具九成九新,完全冇問題, 但你都好介意比人掂過,睇過, 會蝕底咗?
如果玩過都覺得冇問題, 咁點解仲要諗返一個冇答案嘅問題呢. DIG 發表於 27-9-2011 03:19 PM

"點解要諗返一個冇答案嘅問題呢?"
搵隻無雙膠紙嘅咪唔駛諗囉, 俾我遇到呢類問題, 寧願唔買, 萬一遇著店家將其他買家嘅退貨照賣, 有咩損失只會有排煩
=.=
都唔知怕咩, 隻野OK冇問題
價合理, 鬼來都多餘
唔係12"果間.......
brilliant_road 發表於 27-9-2011 12:28 PM

Thanks for the clarification.. :71:  Anyhow, many people (including my friends & I) have stopped browsing at "guy wong" for a long time due to the bad reputation of some shops. :42:
"點解要諗返一個冇答案嘅問題呢?"
搵隻無雙膠紙嘅咪唔駛諗囉, 俾我遇到呢類問題, 寧願唔買 ...
GTO 發表於 27-9-2011 03:26 PM

我都明有得簡, 緊係簡.
但個問題係樓主買時冇留意 或者 係內裹根本睇唔到.
而佢亦講周圍唔見有貨.
如果玩過都覺得冇問題, 咁點解仲要諗返一個冇答案嘅問題呢 ...
DIG 發表於 27-9-2011 03:19 PM

我可以話係囉~~~~~~~本人.........
樓主你太多心了.....
隻野冇事, 價OK想來做咩
最多下次唔去果間野買
如果要咁想, 入盒個工人有冇玩過你咪成世唔洗訓:50:
我都明有得簡, 緊係簡.
但個問題係樓主買時冇留意 或者 係內裹根本睇唔到.
而佢亦講周圍唔見有貨.
DIG 發表於 27-9-2011 03:51 PM

雖然唔太認同, 不過你都有你嘅道理,
如果樓主今次件貨OK, 我依家會都會建議唔好諗太多, 不過既然樓主見到雙膠紙會concern盒野有無被開過(我都係咁諗的), 我會建議樓主下次一定要當面開盒check, window盒嘅, 咪俾錢前問清楚開過可唔可以換+俾完錢當面開嚟check
最緊要係買/玩得開心/安心~
我自己都唔係玩盒果類, 99% 既玩具都即開即丟盒~

如果係開過盒既玩具, 我自己都接受倒,
但係簡簡單單加句: 「呢隻係 Display, 可以 check 下有冇問題」, 我會買得安樂d
至於番到去先發現開過既話, 第一個反應可能會打個突, 但之後冇事既就會算

冇開過冇事, OK
有開過冇事, OK
冇開過有事, Not OK, 所謂中 Sad 貨~
有開過有事, Not OK x 2, 因為背後佢有事既可能性實在無限多~
廢事一竹篙打晒一船人...
係一落樓梯左手邊好大個廚窗兼擺晒貨出黎果間...
brilliant_road 發表於 27-9-2011 11:06 AM

哥條友出曬名狗,係唔好彩啦......
雖然唔太認同, 不過你都有你嘅道理,
如果樓主今次件貨OK, 我依家會都會建議唔好諗太多, 不過既然 ...
GTO 發表於 27-9-2011 04:10 PM

我自己都唔係玩盒果類, 99% 既玩具都即開即丟盒~

如果係開過盒既玩具, 我自己都接受倒,
但係簡簡單單加 ...
movie_arms 發表於 27-9-2011 04:10 PM

呢個真係誠信問題, 有誠信既買家買之前點都會講display過/有明顯標示
如果要問到咁既我比貴幾廿蚊幫襯第間好過:die:
回復 15# 小堅
我諗係~~~~~
尼間我都覺得鬼鬼地~~~~

如果連12"果間都係咁,我諗我吾洗去皆旺喇~~~~