Toysdaily 玩具日報

[趣味] 我引退 TD 前o既最後遊記 [第一彈]:埃及之旅 Part 6 已更新 (p.3)

再次多謝魚旦兄嘅冇私分享,亦好期待你下一篇遊記, 唔係上面某CHING提一提,我都唔記得差唔多2年之前原來都睇過魚旦兄篇神山遊記
頭像被屏蔽
埃及係我最想去o既地方.....不過要遲d先......日本先行:43:
旦兄哩個帖可以令已死既人響棺材入面爬返出來回文 ^^
想當年肥丙十幾廿歲時都好鍾意四圍去,
但人老左,反而對景觀既熱情退減左.
果陣為左去睇魯營球場,由香港去英國,再轉機去西班牙,
搭到我想跳機咁滯 XD
以前好想去羅浮宮,以為見到會好興奮,
點知足足排左我4粒鐘先入到去...............

講返埃及,旦兄影相時有冇人收你錢?
我好耐之前去時,埃及仲係亂到不堪,
你一影相耳邊就會有人同你講one dollar one dollar one dollar XD
總之你個袋一定要袋住好多1蚊美金,好似比陀地咁 =..=

最後要再一次多謝旦兄之前教我點去鐮倉,
希望再有機會見到旦兄既大作~~~
點會唔記得你

果陣你仲教我去秋葉原點樣搵玩具店 :shy:
人每大一歲,心態都有所改變
自己種讀緊書,唔明白點解
可能到我大d會明白
睇完大大篇遊記
我都要學好理財:71:
旦兄哩個帖可以令已死既人響棺材入面爬返出來回文 ^^
想當年肥丙十幾廿歲時都好鍾意四圍去,
但人老左,反而 ...
路人丙 發表於 16-8-2011 04:39 PM

丙叔!! 仲以為你真係唔再上o黎呀!!

講真, 座長途機我都好怕, 因為好多時我都訓唔到... 至於埃及o既 One Dollar 黨似乎已經收斂o左, 唔會影相都問你要錢。

遊記第二彈已經有得睇啦, 今次係冇咁重口味o既布吉, 得閒睇睇啦。

點會唔記得你

果陣你仲教我去秋葉原點樣搵玩具店
dragonman 發表於 17-8-2011 06:18 PM

Dragonman 兄, 而家我o的玩具店資料已經 Out Out 地... 或者出年我會再去日本 update 一下o既, 已經三年冇去啦....

人每大一歲,心態都有所改變
自己種讀緊書,唔明白點解
可能到我大d會明白
睇完大大篇遊記
我都要學好理財 ...
fire526438 發表於 17-8-2011 07:44 PM

fire526438 兄你好, 人大o左, 真係會變, 特別係到o左 30 歲o既關口....

理財方面, 我只可以講, 唔好亂投資囉, 雖然我自己連股票都未買過, 但睇住身邊o的朋友玩來玩去最終都要蝕, 真係要小心。正所謂小富由儉、大富由天, 打穩根基先好諗其他。

至於玩具o既o野, 而家咁o既價錢, 我真心覺得已經超出正常人可以接受o既範圍, shf、robot 魂咁o既爛鬼膠公仔都要三百幾, 試問一個廿歲o既後生仔點可以隻隻買?? 買少幾隻玩具已經可以去個短 Trip 啦....