Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 隨感一亡魂

[其他] [營商之道]領匯逼走小業主讓連鎖店進駐是否出色的策略?

尼啲係財技唔=於營商策略,等於美國佬啲華爾街大户骨完$拍拍patpat,要全世界同佢埋單一 ...
hon718 發表於 19-7-2011 12:07 PM

唔係刻薄,真心,我覺得投資者玩得依個遊戲就要預左有風險...
輸左唔好怨...

哈哈...

一定信你,haha...
小堅 發表於 19-7-2011 12:08 PM

X生集團簡直係窮戶救星!!
阿婆!!佢都係驚棟樓危險咋!!你睇D石屎!!

甚麼也不說在領匯的立場是很好的策略...
可領匯這樣做卻讓小市民都買貴價貨了......
想當初還一堆人支持他 ...
卑彌呼 發表於 19-7-2011 12:27 PM

果陣郁民同大班俾人鬧到狗咁,全香港一齊插佢兩個...
ps:簽名檔條女好靚:P

遲啲香港鬧市只會有兩種舖,一係金舖;一係電器舖
你要買其他野可能要上淘佬
hlee 發表於 19-7-2011 12:31 PM

哈哈XD
無哂茶記得返塊活!!
遲啲香港鬧市只會有兩種舖,一係金舖;一係電器舖
你要買其他野可能要上淘佬
hlee 發表於 19-7-2011 12:31 PM

第一次上市失敗有認購, 之後果次支持x 婆婆所以無認購, 當時上市無預計領匯會逼走小業主轉營成高級商場,否則政府不會咁平賣資產給領匯
兒童餐都大舊過佢
yugi 發表於 19-7-2011 12:46 PM

果粒雞柳連你頭像個黑魔女figura都食唔飽阿大佬!!
重有後繼:之後果條友十五十六唔知發唔發爛咋好時候,
佢睇到我個餐果塊魚柳係佢粒炸魚柳係佢的四倍咁大(可能唔止tim,總之我果塊魚柳係合理size)!!
佢個眼神好無奈...我唔知安唔安慰佢好....
香港地少人多,你睇下田狗集團...
小堅 發表於 19-7-2011 10:51 AM

若你有細心留意香港地並不少,只是有好多都俾杏家地產商買起左留空唔起野.........
若你有細心留意香港地並不少,只是有好多都俾杏家地產商買起左留空唔起野.........
ranger_ckk 發表於 19-7-2011 01:27 PM

唉...
我諗你唔明我講咩...