Toysdaily 玩具日報

樓主: Toysfunfunshow

[活動展覽] 7 月 2-3日 玩具迷珍藏Show @ 九龍灣展貿中心(免費入場)

到時見..............
hehemimi 發表於 2-7-2011 06:51 AM

My friend!  Remember to say hi to me.  :shy:
just came back from there.. bought some goodies!
人多擠迫嗎?建唔建議攜幼去...?Thanks
請問唔知有冇野賣呢? 定只得睇?
個人感覺,冇咩野買=.="............
人多擠迫嗎?建唔建議攜幼去...?Thanks
albegas 發表於 2-7-2011 12:43 PM

very small and crowded this time, family not suggest, only suggest go there for "cheap(er)" not so popular goods and 死貨, but i suggest to have a look
我覺得幾好喎~
都幾有尋寶FEEL, 好多舊野同埋出面少見0既野, 規模冇第一次玩具日咁犀利, 只有3間房仔~
而新貨唔算太多, 但價錢算唔錯, 好價SHF, SIC, FIGMA數量都唔少~

我覺得值得一去~
入過去喇,麻麻地咋........:42:
規模比以前的都細,但就像尋寶一樣,如果慢慢細看係可以見到唔小好野,每次行TOY SHOW 總係見到好多大大踩既多讚既小,香港既TOY SHOW就只係散貨場ONLY?係有人空手走,但大包細包咁走既都好多....

P.S.唔建議帶小朋友去,因為地方較窄....今日同老婆 同2歲幾既囡囡去,行左一陣佢地就係出面D椅到坐
同以前大場比,人期實唔算太多,只是房的空間少,所以感覺比較迫!
新品唔算多,以懷舊為主,可以一行!:43:
同意,我都有唔少收獲:66:
往年睇都覺得幾好,每次都有野入手。
今年去睇感覺上同街舖買差唔多,價錢又一樣。
場地同擺當既店舖都少左...感覺納雜野唔算好夠多,黎黎去去果幾款,好多巿面上都有得賣.
以前都可以行幾個鐘,仲要有埋拍賣....今年都失色不少.
頭像被屏蔽
平心而論,個場d價算幾平,街鋪應該冇咁平,我都買左野
行街精 發表於 3-7-2011 01:04 PM

累積兩日,收穫如下:
MG 幪面超人000 $180
MG 幪面超人W(黑白) $199
HG 1:100 00系列 Cherudim Gundam(designer's colour ver) $120
1:144 雪崩高達 $99
1:144 (紅色)肥仔高達連黑色小高達套裝 $99
SHF 帝王 KIVA (日版) $190
SHF 新電王 $230
舊 HOBBY JAPAN 每本$10x2
Q版手指ultraman+怪獸公仔 $10x4
聖衣神話 舊一輝+鐵牌(行貨) $320
聖衣神話 暗黑一輝 (行貨) $300
聖衣神話 舊冰河 (行貨) $300
MG RX-79G高達 盒殘,內裡全新未砌 $100
BB戰士295 BLU DUEL GUNDAM 決鬥高達 $25
唔理玩具展定散貨展都會去一趟,唔再支持驚無下次,有無心頭好睇自己$$$$