Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 馬仔

[其他] 果然係假人馬, 無電鍍

留盒去找代理啦~~~~~
唉.....e家笨大d限定愈黎愈不知所謂
好認同呢一句說話, 唔買仲無咁火起

真係仲衰過買唔到......
唉......
豬潤 發表於 3-4-2011 08:46 PM

雖然我果隻無甩邊既問題,不過d甲都好花
如果真係接受唔到,建議儘量都係去代理問吧
除非你在相熟的店舖買,否則一般都唔換比你
就算換……咪又多數將件貨包返好賣比第2個……己所不欲勿施於人

其實我唔係咁鍾意神話可以打開一半盒比人check既包裝設計
次次見到新款一出,都總有人會拎十幾廿盒黎揀……
雖然自己唔係驗屍官,只要唔係買到d爛貨都唔會太介意
不過對於無指定一間舖頭買開既散客
店員一般都會比d揀剩尾既貨佢地(e.g. 神話盒上既魔術貼都無乜力,就知盒野已經比驗過n次) ,有時都幾無奈
就係呢個原因,身邊越黎越多本來買野比錢就走既朋友,都開始抱住人驗我驗既心態
見佢地揀一件玩具,仲慘過揀老婆,有時仲千揀萬揀持揀個爛燈盞,返到屋企先發現件貨有問題……真係唔知揀得咁辛苦為乜

神話隔住個盒check都叫做好d
有時就算包裝密封
都成日見到有舖頭照開盒比「熟客」check
真係有點兒那個……
雖然話就話全新,但個盒都比人開埋……感覺真係比原價買2手貨咁……

玩具越黎越貴,以有限既資金揀買邊一個玩具已經好頭痛,何必再費心思在決定買的玩具裡揀一盒「完美」呢

***以上言論只係針對時下買玩具既風氣,如有冒犯各位,先抱歉:64:
回復 34# leerold

我都聽聞過...

其實有得CHECK已經好好,係日本買玩具除了二手貨外根本冇得CHECK,香港有得揀已經好好,但變本加厲開埋盒CHECK就真是好過份…

我也曾見過有玩具店的員工/老闆,當場打開兩盒同樣的玩具換件...

說回正題,建議樓主去代理換,相信可以換到的。
我send 左 e-mail, 等緊佢回覆.

希望有回應.

回復  leerold

我都聽聞過...

其實有得CHECK已經好好,係日本買玩具除了二手貨外根本冇得CHECK,香港 ...
metatron 發表於 4-4-2011 01:47 PM
已經send 左, 等緊佢回覆.

不過呢之真係不幸, 未試過差得咁離譜, 買亞洲水都無咁差, 真係跌曬眼鏡.:70:

回復  leerold

我都聽聞過...

其實有得CHECK已經好好,係日本買玩具除了二手貨外根本冇得CHECK,香港 ...
metatron 發表於 4-4-2011 01:47 PM
見大大咁既情形我都開左我個盒黎睇...好彩完全冇事...

大大真係非常唔好彩

瑞華行回覆, 要我將個有問題Parts放響店鋪, 再寄去日本研究, 一至兩個月後才完成.

有無九菜, 咁很大間公司, 無貨? 我已經俾左單, 同相, 仲唔夠?

人地買野有問題可以即時換, 一手交一手, 仲要我俾個Parts 佢寄去日本?

白痴架, 如果個step係日本Bandai 定既, 叫佢去食米田共啦. (瑞華行回覆係日本定出來.)

親愛的客戶:

謝謝貴 客的電郵!

如果貴 客需要進行換件,根據BANDAI ASIA的規定,貴 客需提供以下資料給我 司(可回覆此電郵)以証明是我 司所代理的香港行貨:

1:購物單據 並註明購買店舖

2:包裝盒上的安全標籤和BANDAI ASIA雷射貼紙相片

3:有問題的部件相片

待我 司核對完成後會通知貴 客將有問題的部件放回購買的店舖,我司會派代表前往領取該部件。之後我 司會將部件交給BANDAI ASIA進行核實,如因生產時引起的問題會安排替換;視乎零件情況,過程大約需時1-2個月左右。

由於我 司是代理商,原箱購入貨物作批發,並沒有多餘的零件,所以我司不能直接替顧客換件。

如貴 客需要換件,可循以上的程序進行申請。

另外我 司建議貴 客在購物後必須取回收據,以保障消費者的權益和跟進售後服務。

謝謝!

瑞華行 謹啟
咁都比你抽到獎.只可以講一聲恭喜你.快去揾代理商換過只喇.
以前都聽聞過換件係好鬼耐...不過有得換好過買過隻啦...而家d野一出個價就開始升天,想買過隻都無能為力:38:
笨大又係衰限定呢d野好心就做好少少...d野出得衰成日都換件, 佢地自己都覺得麻煩啦...
頭像被屏蔽
得都未開過:50: